Kimlikli kent Keçiören
Adnan Menderes Mahallesinde restorasyonu tamamlanan konağın inşa edilme tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte 19’uncu yüzyılda yapıldığı tahmin ediliyor.
Konağın, 2 kat üzerine kurulan dikdörtgen biçimindeki yapısı ahşap ve moloz karışımından oluşuyor. Konağın içyapısı ve dış cephesi doğal dokusu bozulmadan yenilenerek, çevre düzenlemesi de buna uygun olarak yapıldı.
Tarihi kimliği de olan Keçiören’in taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına büyük özen gösterdiklerini belirten Başkan Ak ilçe genelinde dört tarihi konağın restore edildiğini bu sayede ilçedeki tarihi dokuya katkı sağlandığı da ifade etti.
Kaybolmaya yüz tutan tarihi değerlerin korunması gerektiğine vurgu yapan Ak, “Ülkemiz, dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen tarihi ve kültürel varlığa sahiptir. Keçiören Belediyesi tarihi ve kültürel değerleri koruma ve restore etme konusunda oldukça çalışkan bir belediyedir. Keçiören Belediyesi olarak kültürel varlıkların yeniden kazanılması ve yeni nesillere aktarılması için her türlü imkânı seferber ediyoruz. Yenileme çalışmalarıyla benzer durumda olan pek çok kültür varlığımıza örnek teşkil edeceğimizi düşünüyoruz. Restorasyonunu tamamladığımız konaklardan biri olan Dutlu Konağımızı Türk –İslam geleneksel sanatlarına ayırdık. Orada alanında uzman hocalarımız hat, tezhip, cam mozaik gibi birçok alanda önemli çalışmalar gerçekleştiriyorlar.” ifadelerini kullandı.
KEÇİÖREN’İN SERGİ SALONU
Ayrıca Keçiören’in ilk sergi salonunun yapımı da tamamlandı. Kuşcağız Mahallesindeki Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezinin hemen yanına yer alan sergi ve balo salonu 920 metrekare alan üzerine inşa edildi. Özel aydınlatma ve ses sisteminin kullanıldığı ve 600 metrekare sergi salonunun yer aldığı tesisin içerisinde VİP odası, mutfak ve çay ocağı da bulunuyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.