O eski bayramlar Rahmi M. Koç Müzesi'nde

O eski bayramlar Rahmi M. Koç Müzesi'nde
‘Nerede o eski bayramlar’ diyenleri Rahmi M. Koç Müzesi’nde geçmişe kısa bir yolculuk bekliyor: O eski bayramlar Rahmi M. Koç Müzesi’nde!

Türkiye’nin ilk ve tek sanayi müzesi olan Rahmi M. Koç Müzesi, 14 binden fazla objesiyle Ramazan Bayramı’nda ziyaretçilerini zaman yolculuğuna çıkarıyor. İstanbul’un tarihi güzelliklerini barındıran Haliç kıyısındaki Rahmi M. Koç Müzesi, tekne ve tren ile çıkılabilecek Haliç Turları’nda ziyaretçilerine serin ve keyifli bir bayram günü sunuyor.

Kültür ve eğlenceyi bir arada sunabilen Türkiye’nin ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi, Ramazan Bayramı’nda İstanbul’da kalanları ve İstanbul’u ziyaret edenleri bekliyor. Yaklaşık 14 bin objesiyle her yaştan ziyaretçiye seslenen Rahmi M. Koç Müzesi, “Denizaltı” gezisi, “Nostaljik Tren” turu ve tekne ile Haliç Turu gibi özel etkinlikleriyle de misafirlerine uzun ve dopdolu bir gün sunuyor.

İstanbul’un tarihi güzellikleri ile iç içe, Haliç kıyısında eşsiz bir manzaraya sahip olan İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi’nde bahar ve yaz aylarında nostaljik teknelerle gerçekleştirilen Haliç Turları büyük ilgi görüyor. Rosalie Buharlı Römorkörü ve Kont Ostrolog Balıkçı Teknesi ile gerçekleştirilen Haliç turlarında ziyaretçiler İstanbul’un güzellikleriyle baş başa bir gün geçiriyor.

Yaklaşık 27 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan Rahmi M. Koç Müzesi, Şeker Bayramı arifesinde ve bayramın birinci günü kapalı. Bayramın ikinci ve üçüncü günü ziyaretçilerini ağırlamak üzere kapılarını tekrar açıyor olacak.

Rahmi M. Koç Müzesi hakkında:

Rahmi M. Koç Müzesi Türkiye'de Ulaşım, Endüstri ve İletişim tarihine adanmış ilk önemli müzedir. Lengerhane binası ve Hasköy Tersanesi olmak üzere iki tarihi bina ile hali hazırda 11 bin 250 m2'lik kapalı alana sahiptir. Müze, 1991 yılında alınan Lengerhane Binasında kurulmuş ve üç yıl süren bir restorasyon görmüştür. Aralık 1994'de açılan müzenin ilk bölümünün süratle büyümesi ile 1996 yılında Haliç'in kıyısında, Hasköy Tersanesi alınmıştır. 14 terk edilmiş bina ve tarihi kızak orijinaline sadık kalınarak restore edilmiş, müzenin ikinci kısmı Temmuz 2001'de açılmıştır. Müzenin koleksiyonu, gramofon iğnesinden gerçek boyutlarda gemilere ve uçaklara kadar uzanan binlerce objeyi içermektedir. Yaklaşık 17 bin metrekarelik açık alanda ise Fenerbahçe Vapuru, Liman II buharlı römorkör, Kont Ostrorog teknesi, Tekel 15 takası, Hasköy-Sütlüce Demiryolu ve İstasyonu, Elmalı Barajı buharlı pompa motorları, B-24 uçak ‘Hadley’s Harem’, Turgut Alp Maçunası, Jet Provost T3A küçük yolcu uçağı, DC 3 yolcu uçağı, çift katlı otobüs double decker (1962 AEC Routemaster–Londra) ve atlı karınca ile çocuk oyun alanı bulunmaktadır. Ziyaretçiler, Fenerbahçe Vapuru Büfesi, Coca Cola Büfesi, Demlik Kafe, Café du Levant ve Halat by Divan yemek yiyebilir.

Rahmi M. Koç Müzesi 20 yıllık tarihinde Düş Araçları, Leonardo Evrensel Deha, Görünmez Müzisyenler, Henry Kupjack Minyatür Odalar, 2 Kıta Birleşirken ve İşte Güneş gibi birçok önemli sergiye de ev sahipliği yaptı.

Rahmi M. Koç Müzesi, pazartesi hariç her gün, hafta içi 10.00-17.00, hafta sonu ve resmi tatillerde ise (1 Ekim - 31 Mart) 10:00-18:00 (1 Nisan - 30 Eylül) 10:00-19:00 saatlerinde ziyaret edilebilir. Müzeye giriş ücreti yetişkinler için 15 TL, öğrenciler için ise 6 TL’dır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.