Ahmet Arslan Kimdir, Nerelidir, Nerede Doğdu? Kaç yaşında?
Ahmet Arslan Kimdir, Nerelidir, Nerede Doğdu? Kaç yaşında?
Minnet Eylemem, Geberiyorum, Üryan Geldim vb. şarkıları ile son dönemin en çok dinlenen ve ilgiyle takip edilen isimlerinden biri haline gelen Ahmet Aslan, Zaza asıllı Türk müzisyendir. Oldukça erken yaşlarında müzikle tanışan Ahmet Aslan, başarılı kariyeri, kendine has söyleyişi ve kendi geliştirdiği Ditar adlı enstrüman ile farklı bir tarz yakalamayı başarmıştır. Özellikle halk deyişlerini ve türküleri daha farklı bir üslup ile harmanlayan Ahmet Aslan günümüzde yurt içi ve yurt dışı pek çok yerde sayısız konser vermektedir.
Müzisyenliğinin yanı sıra ressamlık da yapan Ahmet Aslan, kendi buluşu Ditar adlı enstrüman ile dinleyicileri üzerinde kalıcı bir etki yaratmayı başarmıştır. Erdal Erzincan, Grup Abdal gibi isimlerle de konser veren Ahmet Aslan, halk müziğini yeni bir ses ve yorumla harmanlayarak dinleyicilerin yeniden halk müziğine ilgi duymasını sağlamıştır.
Ahmet Aslan Kimdir? Hayatı ve İlk yılları
1968 yılında Tunceli’nin Hozat bölgesinde dünyaya gelen Ahmet Aslan, Zaza kökenli Türk müzisyen ve ressamdır. İlkokulu köyünde okuyan Ahmet Aslan, lise öğrenimi için Hozat’a gitmiştir. Müzik kadar resimde de oldukça yetenekli olan Ahmet Aslan daha erken yaşlarında bu yetenekleri ile fark edilmiştir. Lise öğreniminin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi Resim Bölümünü kazanarak Diyarbakır’da yaşamaya başlamıştır.
Müzikle tanışması lise yıllarında tambur ile olan Ahmet Aslan, 6 ay Diyarbakır’da resim öğretmenliği yaptıktan sonra 1993 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik Bölümüne girmiştir. Burada eğitimine devam eden Ahmet Aslan, 3 yıllık eğitiminin ardından okulu yarıda bırakmıştır.
1996 yılında daha 24 yaşındayken Almanya’ya yerleşen Ahmet Aslan, burada çeşitli kurumlarda müzik eğitimine ve kariyerine devam etmiştir. Avrupa’da çeşitli sanat okullarında müzik eğitimi alan Ahmet Aslan, Almanya Duesseldorf Konservatuarında Gitar Bölümünde devam etmiş fakat buradaki eğitimini de yarıda bırakarak hayatına devam etmiştir.
Müzik eğitimlerini genellikle yarıda bırakan Ahmet Aslan 2008 – 2009 yılları arsında bu kez Hollanda Rotterdam Dünya Müzik Akademisine kabul edilerek burada nihayet eğitimini tamamlamıştır. Dünyanın sayılı müzik okullarından biri olan Rotterdam Dünya Müzik Akademisinde Dünya Müzikleri alanında eğitimini 2013 yılında tamamlamayı başarmıştır.
Avrupa’da bulunduğu sürede çok sayıda konser veren Ahmet Aslan, 250 bin kişinin katılımı ile Rudolfstad Müzik Festivalinde ve Berlin Flarmoni Orkestrası ile birlikte konserler vermiştir. Ülkemizde henüz yeni yeni adını duyuran başarılı sanatçı Türkiye ve yurt dışı konserlerine aralıksız olarak devam etmektedir.
Gitar, bağlama, tanbur, ud vb. birçok farklı müzik aletini ustalıkla çalabilen Ahmet Aslan, ayrıca Ditar adını verdiği enstrümanı çalarak kendi yapımı bir müzik aletini kullanmaktadır.
Ahmet Aslan tarafından tasarlanan Di – Tar adlı alet, klasik gitar ve bağlamanın bir tür karışımı olarak değerlendirilmektedir. Aletin geliştirilme sürecinde Martin Greve, Kemal Dinç, Paco Pena, Carlo Domeniconi, Antonis Anissegos vb. önemli sanatçılar yer almıştır. Son olarak Süleyman Aslan tarafından tasarlanan Ditar, eşsiz sesi ile insanları etkilemektedir.
Ahmet Aslan’ın Albüm Çalışmaları
Kariyeri boyunca toplamda 4 farklı albüm çalışması yapan Ahmet Aslan, ayıraca solo çalışmaları ile de geniş bir dinleyici kitlesine ulaşmayı başarmıştır. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz adlı dizinin müziklerini de yapan Aslan:
· Rüzgar ve Zaman (Va u Waxt)
· Meleklerin Dansı (Veyve Mılaketu
· Imperfect (Na Mükkemmel)
· Duo
Çalışmaları ile geniş bir kitle tarafından ilgiyle takip edilmektedir. Gündemde çoğu zaman sadece eserleri ile ilk sırada gelen nadir sanatçılardan biri olan Ahmet Aslan, günümüzde müzik çalışmalarına aktif olarak devam etmektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.