Bülent Emrah Parlak Merak Uyandırdı! Bülent Emrah Parlak Kimdir Kaç Yaşında? Bülent Emrah Parlak Aslen Nerelidir?

Bülent Emrah Parlak Merak Uyandırdı! Bülent Emrah Parlak Kimdir Kaç Yaşında? Bülent Emrah Parlak Aslen Nerelidir?
Bülent Emrah Parlak'ın adı son zamanlarda sıkça anılıyor! Tunceli doğumlu, 44 yaşındaki bu başarılı oyuncu, tiyatro, dizi ve sinema dünyasında iz bırakmış durumda. Peki, Bülent Emrah Parlak kimdir ve aslen nerelidir? İşte merak edilen detaylar!

Türk televizyon ve sinema dünyasının önemli isimlerinden Bülent Emrah Parlak, yetenekli oyunculuğu ve kendine özgü tarzıyla dikkat çekiyor. 8 Mayıs 1979’da Tunceli’de dünyaya gelen Parlak, hem Kürt hem de Türk kökenli bir ailenin çocuğu olarak büyüdü.

Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde eğitim hayatına başlayan Parlak, daha sonra tutkunu olduğu oyunculuk mesleğine yönelmek için Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’ne geçiş yaptı ve buradan mezun oldu.

2004 yılında Beşiktaş Kültür Merkezi Atölye Oyuncuları bünyesine katılan Parlak, aynı yıl içerisinde Kurtlar Vadisi dizisiyle profesyonel oyunculuk kariyerine adım atmış oldu. 2005-2006 yılları arasında BKM Mutfak’ın “Sizinkiler” adlı çocuk oyununda sahne alarak deneyim kazandı. Türkiye genelinde adını duyurmasını sağlayan proje ise “Çok Güzel Hareketler Bunlar” adlı televizyon programı oldu. Burada 3 yıl boyunca farklı skeçlerde sergilediği performanslarla tanınan bir yüz haline geldi.

Oyunculuğun yanı sıra sosyal ve siyasi görüşleriyle de dikkat çeken Parlak, sol-sosyalist ideolojiyi benimsemekte ve bu doğrultuda faaliyetlerde bulunmaktadır. 2023 yılında gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimleri öncesinde, birçok tanınmış ismin yanı sıra Sosyalist Güç Birliği'nin kuruluş bildirgesine imza atmıştır.

Özel hayatına dair bilgiler de merak konusu olan Parlak, meslektaşı Burcu Gönder ile 14 yıllık bir beraberlik yaşadı ve 2015 yılında evlendi. Bu evlilikten Lisa adında bir kızları dünyaya geldi. Ancak çift, 2020 yılında yollarını ayırma kararı aldı.

2023 yılı itibariyle 44 yaşında olan Bülent Emrah Parlak, mesleki kariyerine Türkiye’nin önemli dizi ve film projelerinde devam etmektedir. En son Gizli Saklı dizisinde izleyici karşısına çıkan Parlak, yetenekli oyunculuğu adından söz ettirmeye devam etmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.