Hale Ünal

Hale Ünal

Kadınlar Neden Çikolata Sever?

Kadınlar Neden Çikolata Sever? Çikolata en iyi mutluluk hormonu salgılayan gıdalardan bir tanesidir. Özellikle regl dönemlerinde kadınların çikolatalara karşı düşkünlükleri yadsınamayacak gerçeklerden bir tanesidir. Dünya üzerinde çikolata tüketim oranları üzerinde bir inceleme yapılacak olduğu zaman ilk sırada İsviçre ve İngiltere yer almaktadır. Bir yandan da kadınların erkeklere oran ile daha fazla çikolata tüketiyor oldukları gerçekleri de yadsınamaz gerçeklerden bir tanesi olmaktadır. Peki, kadınlar neden daha çok çikolata tüketir, kadınlar neden çikolataları bu kadar çok seviyor? Sizler için kadınlar ve çikolata sevgilerinin temelinde yatan nedenler hakkında merak edilen her şeyi derledik. İşte, merak edilenler…

İstatiksel olarak inceleme yapılacak olduğu zaman kadınlar her zaman erkeklerden daha fazla çikolata tüketir. Kadınların çikolataya karşı duydukları arzlar belli dönemlerde canım çekti diyerek evlerinde, oldukları ortamlarda çikolata arayışlarına girdikleri bilinmektedir. Çevrede yer alan insanlar arasında küçük bir araştırma yapılsa dahi kadınların yüzde doksan oranından daha fazlasının çikolata düşkünlükleri ön plana çıkacaktır. Kadınların çikolata reklamlarında oynamalarının ana nedenlerini de bu doğrultuda değerlendirme mümkün olmaktadır.

Çikolataların Sağlık Üzerinde Etkileri

Çikolataların sağlık üzerinde etkileri saymak ile bitmeyecek kadar fazla olmaktadır. İçerisinde yer alan kafein, teobraminin yapıları kan ve beyin bariyerlerini geçmesi ardından beyin üzerine belirli reseptörlere bağlanır. Mod ve bilişsel işlevler açısından beyin hücrelerinde dopamin salınımları konusunda triptofanın ile seratonin salınımları sağlanır. Çikolata tüketimlerinin hemen ardından meyana gelen ve hissedilen iyi hal ile sakinlik durumları ise mutluluk hormonu olarak da isimlendirilen dopamin ile seratonin seviyelerinde meydana gelen artış ile sağlanmaktadır. Çikolata bileşenlerinin kadın hormonları üzerinde söz konusu etkileri artırması bir yandan da lezzetlerinin çok fazla olması mod artıran etkiye sahip olması ile dikkatleri çeker.

Neden Bitter Çikolata?

Kadınlar daha çok bitter çikolatalara karşı ilgi duymaktadır. Kadınların menstrüasyon öncesi ya da ardından çikolata yeme istekleri her an artış göstermektedir. Magnezyum, çikolata üzerinde en fazla yer alan minerallerden bir tanesi olmaktadır. Menstrüasyon dönemlerinde çikolata istekleri her zaman daha fazla olmaktadır. Bu yüzden kadınlar daha fazla mutlu olmak, çikolata ile gelen hormonları en üst düzeylerde daha rahat bir şekilde hissedebilmek için çikolata tüketim istekleri ön plana çıktığı gözlenmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hale Ünal Arşivi