Ankara'da Koronavirüsle İlgili İlk Resmi Müjde Verildi! Sınır Ötesinden Aşı İçin Tarih ve Fiyat Bilgisi İletildi!
Yayınlanma:
Güncelleme:
Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı kasıp kavuran Covid-19 (SARS-CoV-2) veya koranavirüs salgınına karşı, global mücadele devam ediyor. Covid-19 salgınında, dünya genelinde bugüne kadar toplam 48,7 milyon vaka gözlemlendi. Bu vakaların 32,2 milyonu iyileşirken, 1,23 milyon insan Covid-19 virüsü sebebiyle hayatını kaybetti.
14
Ankara'da Koronavirüsle İlgili İlk Resmi Müjde Verildi! Sınır Ötesinden Aşı İçin Tarif ve Fiyat Bilgisi İletildi! Ülkemizde ise; toplam 387 bin vaka gözlemlendi, 332 bin hasta iyileşti ve maalesef 10 bin 639 hasta hayatını kaybetti. Dünya çapında koronavirüsle mücadele devam ederken, en büyük amaç koranavirüse karşı bir aşı geliştirmek oldu. Bilim insanları ve büyük ilaç firmaları Covid-19 virüsüne bir aşı bulabilmek için hummalı çalışmalara devam ediyor.
AstraZeneca’nın CEO’su Pascal Soriot aşı için hem tarih hem de fiyat verdi. Virüse karşı aşı çalışmalarında ilk sıralarda gösterilen ve başarılı olma ihtimali en yüksek olarak görülen AstraZeneca’nın çalışmaları sonucunda CEO Soriot, aşı fiyatının 34 – 42 TL düzeylerinde olacağını açıkladı. Detaylar İçin Diğer Sayfaya Geçiniz>>>
24
Oxford Üniversitesi ile birlikte AstraZeneca, devam çalışmalarda en başarılı adaylar arasında gösteriliyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde Bloomberg’e açıklamalarda bulunan Pascal Soriot, geliştirilen aşının yıl sonuna yetişeceğini ve geniş çapta kullanılabileceğini söyledi.
Sıcak havalarda enfeksiyon oranları düşünce, klinik deneylerin yavaşladığını ve soğuk havaların gelmesiyle birlikte vaka sayılarının artışıyla doğru orantılı olarak ihtiyaç duyulan sonuçlara ulaşma olanağı bulduklarını belirtti.
Detaylar İçin Diğer Sayfaya Geçiniz>>>
34
İşe Yarayacak Mı Henüz Belli Değil
Klinik deneylerin bu konuda ne kadar çok öneme sahip olduğunu vurgulayan Soriot, “Günün sonunda aşı işe yarayacak mı henüz bilemiyoruz. Sonuçlar buna ve ne kadar uzun süre korunduğuna dair diğer sorulara da cevap verecek. Geniş çaplı aşılamaya Ocak 2021’de geçilmesi olası görünüyor. Belki Aralık ayında bile olabilir.” açıklamasını yaptı.
Detaylar İçin Diğer Sayfaya Geçiniz>>>
44
Fiyatı 34 – 42 TL Düzeylerinde Olacak
AstraZeneca CEO’su Pascal Soriot, geçtiğimiz günlerde “4 milyon doz aşı yıl sonuna yetişebilir” açıklamasını yapan İngiltere Aşı Görev Gücü Başkanı Kate Bingham’ın bu sözlerine, onay verildiği takdirde yüz milyonlarca dozu yıl sonuna yetiştirebilecekleri hususunda kendilerine güvendiklerini söyleyerek cevap verdi.
Soriot’a göre bir doz aşının fiyatı 4 veya 5 Dolar (34 – 42 TL) düzeylerinde olması bekleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.