Somer Şef Türk Mutfağına Yaptığı Açıklamadan Geri Döndü! Türk Mutfağını Eleştirmişti Şimdi Eleştirisini Açıkladı! "Türk Mutfağı Benim İçin..."
Yayınlanma:
Güncelleme:
Sosyal medyaya damgasını vuran MasterChef jüri üyesi Somer Sivrioğlu, Türk mutfağı tartışmasını Candan Tolga Işık’ın programında tartışma konusu olunca Mehmet Şef’ten beklenmedik açıklamalar geldi. “Türk mutfağı dünyaya ilk 10’da değil” ifadelerini kullanmadığını söyleyen Somer Sivrioğlu, “Türk mutfağının dünyanın en değerli mutfağı fakat gözle görülmesi lazım.” Dedi.

MasterChef Türkiye programının jüri üyelerinden Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya, Candaş Tolga Işık’ın sunduğu Az Önce Konuştum programına konuk oldu. Somer Sivrioğlu, programda Türk mutfağı dünyada ilk 10’da değil konusuna bir açıklık getirdi. Öyle bir şeyi söylediğini fakat söylemeden önce konunun çok fazla ayrıntısı olduğunu da dile getirdi.
Daha sonra dünyanın en değerli mutfağı Türk mutfağının olduğunu söyleyen Sivrioğlu, bu söylediklerini milliyetçilik olduğu için söylemediği ifade etti. Türk mutfağının dünya üzerinde gözle görülebilir seviyede olmadığını reklamının iyi yapılmadığını söyledi. Söylenen sözü birçok kişi yanlış anladığı için böyle bir tepkinin olduğunu ifade etti.
Türk Mutfağı Tartışması Programa Konuk Oldu...
Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu’nun sözlerine ek olarak “Türk mutfağını tanıtmak için Somer, Avusturalya’da bir mutfak açtı. İtalyan mutfağı en meşhur mutfaklardan biridir ancak, herkes yurt dışına gittiği zaman İtalyan mutfağı açmıyor.” Diyerek Somer Sivrioğlu’na destek verdi. Daha sonra Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna’nın sözlerine ek olarak şu sözleri söyledi;

“Yurt dışında yer alan mutfaklar birbirleri içerisinde ne kadar rekabette olsalar da birbirlerinin ayaklarına basmıyor. Tam tersi birbirlerini ziyaret ederek destek oluyor. Kendi geleneklerini mutfaklarını büyütmeye çalışıyorlar. Geçtiğimiz yıllarda Türk mutfağında önemli gelişmeler yaşandı fakat Türkiye’de meydana gelen olaylardan sonra turist denen bir şey kalmadı.” İfadelerini dile getirdi.

Türk mutfağında pazarlama eksikliği olduğunu söyleyen Sivrioğlu, dünya genelinde ilk 3 sıraya girer sözlerine tepki gösterdi. Türk mutfağının en büyük sorunlarından birisinin pazarlama eksikliği olduğu bu yüzden de dünya mutfakları arasında ilk 10’da yer almadığını söylemişti. Bu konu üzerine Candaş Tolga Işık’ın programına konuk olan Sivrioğlu, söylediği sözlere bir açıklık getirdi.

Somer Şef’in çok tartışılan sözlerine, Danilo ve Mehmet Şef’te müdahale ederek aslında ne demek istendiğini açıkladı. Birçok kişi Somer Sivrioğlu’nun Türk mutfağını kötülediği yorumları gelmeye başlayınca Sivrioğlu’da gelen tepkiler üzerine konuya açıklık getirdi. Aslında öyle söylemediğini Türk mutfağının sadece gözle görülmediğini söyleyen Şef, konuyu farklı boyuta taşındığını söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.