Son Dakika... Meteoroloji'den Kar Uyarısı Geldi! 10 Derece Daha Düşecek
Son Dakika... Meteoroloji'den Kar Uyarısı Geldi! 10 Derece Daha Düşecek
Yayınlanma:
Güncelleme:
Türkiye’de uzun bir bekleme döneminin ardından kar yağışları gerçekleşmeye başladı. Geçtiğimiz hafta başlayan kar yağışları yurt genelinde coşku ile karşılanırken, hava olaylarının aynı şekilde devam edip etmeyeceği ise merak konusu oldu. Birçok vatandaş meteorolojiden gelecek yeni açıklamaları takip ediyor.
13
Bu sene mevsimsel yağışların gerçekleşmemesi ile beraber kuraklık Türkiye’de kendini göstermeye başlamıştı. Yurt genelinde yağışların önceki senelere göre daha az yaşanması, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve Covid-19 sebebi ile su kullanımının da artmasına bağlı olarak kuraklık tehlikesinin kendisini gösterdiği bu dönemlerde birçok vatandaşkar yağışlarının başlamasını bekliyordu. Kar ve yağmur yağışları baraj doluluk oranları üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğundan dolayı yurt genelinde hava sıcaklıklarının düşmesi ve yağışların başlaması coşku ile karşılandı. Geçen hafta başlayacak kar yağışlarının ne kadar devam edeceği, hava sıcaklıklarının kaç dereceye kadar düşeceği ise merak konusu oldu. Konu ile ilgili meteorolojiden yeni açıklama geldi.
23
Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin 10 Derece Altına Düşecek
Geçen hafta kar yağışlarının başlaması ile beraber hava sıcaklıkları eksi derecelerde seyretmeye başladı. Yurt genelinde vatandaşların merak ettiği yağış devamlılığı ile ilgili meteorolojiden yeni açıklama geldi.
Meteorolojiden yapılan açıklamada kar yağışlarının bu haftada etkili olmaya devam edeceği ve hava sıcaklıklarının eksi derecelerde olacağı açıklandı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 hatta 10 derece daha altında olacağına işaret eden meteoroloji, vatandaşlar bugün ve yarın yaşanacak yağışlara karşı uyardı. Bugün ve salı günü devam edecek kar yağışları ile hava sıcaklıklarının 10 derece düşeceğini açıklayan meteoroloji kıyı bölgelerde hafif, orta bölgelerde ise sert buzlanma olaylarının yaşanacağını belirtti.
33
Ankara Valiliğinden Vatandaşlara Uyarı Geldi
Meteorolojiden gelen açıklama sonrasında Ankara Valiliği de konu ile ilgili vatandaşlar uyardı. Ankara’da bugün ve yarın yaşanacak hava olaylarından kaynaklı sert don ve buzlanma olaylarının görüleceğini aktaran valilik Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile vatandaşlar trafikte dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ankara’da buzlanmaya karşı belediye çalışmaları da başladı.
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.