Yaraları Birlikte Saracağız
Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Başkanı Nezih Allıoğlu, dernek bünyesindeki işletmelerin önemli kısmının salgından derin yara aldığını söyledi, “Kademeli normalleşmeyle birlikte biz de önce hasar tespiti yapacağız, ardından dayanışma içinde yaraları birlikte saracağız” dedi.
Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan M.Nezih Allıoğlu, kademeli normalleşmeye geçiş kararıyla birlikte reel sektörde toparlanmanın başlayacağına inandıklarını söyledi. GGYD çatısı altındaki 550’ye yakın üye işletmenin önemli kısmının salgından derin yara aldığının altını çizen Başkan Allıoğlu, şöyle dedi:
“Yeme içmeden (cafe restoran) turizme, sağlıktan inşaata, eğitimden lojistiğe, savunma sanayine kadar birçok sektördeki üyelerimiz çok zor bir yıl geçirdi. Özellikle kafe restoran gibi salgın kısıtlamalarından direkt etkilenen sektörlerde üyelerimiz çetin bir mücadele veriyor. Arkadaşlarımızın bir bölümü devletimizin sağladığı pandemi sosyal destekleriyle, bir bölümü ise kendi imkanlarıyla işletmesini ayakta tutmaya çalışıyor. Ne yazık ki süreçte firmasını küçülten, işletme sayısını azaltan veya tamamen kapatan arkadaşlarımız oldu…”
Önce Hasar Tespiti Yapacağız
Tüm bu olumsuzluklara rağmen esnafın, tüccarın, sanayicinin, girişimcinin salgın sürecindeki direncinin gurur verici olduğunu vurgulayan Başkan Allıoğlu, kademeli normalleşmeye geçişle beraber yaraların sarılacağını da söyledi. GGYD olarak salgın sürecinde ara vermedikleri faaliyetlerini, kademeli normalleşmeyle birlikte bir adım öteye taşıyacaklarını ifade eden Başkan Allıoğlu, “Öncelikle tabiri caizse bir hasar tespiti yapacağız. Hangi üyemiz, süreçten ne kadar etkilenmiş, mevcut durumu nedir; bunu belirleyip, sorunun çözümüne odaklanacağız” dedi.
Yeni Normalde Eski Gelenekler
GGYD Başkanı Allıoğlu; yeni normalde eski geleneklerine daha fazla ağırlık vereceklerini söyleyerek, “Örneğin ticaretimizi önce kendi içimizde yapma misyonumuzu, yeni normalde daha fazla öne çıkaracağız. Kamu ve özel kuruluşların sağladığı finansal desteklere erişim konusunda her bir üyemiz için özel çaba harcayacağız. Kamuyla, yerel yönetimlerle daha yoğun bir mesai içinde olacağız. Dayanışma içinde yaralarımızı sararken, yeme içme sektörü gibi mücbir sebep dışında kalan ancak salgından fazla etkilenen sektörlerin bu kapsama dahil edilmesi için başlattığımız girişimleri, sonuç alıncaya dek sürdüreceğiz. Elbette yeni süreçte tedbiri asla elden bırakmayacağız. Aksi halde başa döneceğimizi, böyle bir durumda ise reel sektörün bu yükün altından kalkamayacağını unutmayacağız” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.