Ankara Koronavirüs Salgınında Vaka Sayıları Çakılmaya Başladı! Sağlık Bakanı Koca’dan Ağızları Açık Bırakacak Açıklama Geldi! Neler Oluyor?
Yayınlanma:
Güncelleme:
Geçtiğimiz yılın Mart ayından beri ülkemizde etkisini gösteren Koronavirüs salgınında vaka ayıları düşmeye başladı. Sağlık Bakanı Koca’dan ise ağızları açık bırakacak bir açıklama geldi. Binlerce kişiyi yakından ilgilendiren Koronavirüs salgınında yaşanan artışların önüne geçmek için yapılan tedbirlerin birçoğu ise 1 Temmuz itibariyle kaldırılacak.

Bunun yanında birçok tedbirler kısa bir süre önce yeniden alınmış ve vaka sayılarının düşmesi hedeflenmişti. Tam kapanmanın hemen ardından ise vaka sayıları 60 binlerden 10 binlere kadar düşmüştü.
Kısa bir süre önce ise Sağlık Bakanı Koca resmi sosyal medya hesabından ve Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde insidans ve vaka sayıları azalıp artan illeri tek tek paylaştı. Peki, hangi illerde vaka sayıları düştü? Devamı İçin Diğer Sayfaya Geçiniz>>>
Sağlık Bakanı Koca ise durum hakkında; “Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz; Kars, Gümüşhane, Bartın, Balıkesir ve Kırklareli. Vaka sayılarında düşüş devam edecek aşı ile bağışıklık kazanacağız. Normalleşmeye devam edeceğiz. Aşı ile bitecek” sözlerini dile getirdi. Bunun yanında insidans haritasını paylaşarak; bir açıklama yaptı.
Devamı İçin Diğer Sayfaya Geçiniz>>>

Koca; “İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Vaka sayılarının düşüş hızı azalsa da normalleşmeye engel değil. Aşı ile bitecek” sözlerini dile getirdikten hemen sonra is aşı çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Devamı İçin Diğer Sayfaya Geçiniz>>>
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.