Türkiye'nin En Büyük Tank Palet Fabrikası Kahramankazan'da Kuruluyor!
Toplantıya İlçe Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Kahramankazanlı eski milletvekillerinden Hamdi Eriş, Dernek Başkanı Mustafa Cantürk ve dernek üyeleri katıldı. Tanışma kahvaltısında konuşan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Mahkeme kadıya mülk değil” diyerek yaptığı her hizmetin vatandaş odaklı olmasına ve kamuya yararlı hizmetler olması gerektiğine dikkat çekti. Gelişen bir şehrin de insanlar gibi olduğunu belirten Oğuz, Hamdolsun Kahramankazan ‘Ankara’nın 6’nci, Türkiye’nin en gelişmiş 74’üncü ilçesi oldu. Kahramankazan milli ve yerli projelerin merkez üssüdür” dedi.
Konuşmasına Hazreti Mevlana’nın sözüyle başlayan Serhat Oğuz, ‘Dünle beraber gitti düne dair ne varsa cancağızım, artık yeni şeyler söylemek lazım’ 1998’de kendi memleketime tayin olduğunu belirten Başkan Oğuz, “Geldikten sonra tabi büyük bir heyecan ve hevesle bir gazete çıkartalım. Burada tüm eli kalem tutan arkadaşları, yöneticileri bir araya getirdik ve çıkardık Öğretmeniz bir taraftan, avukat arkadaşlarımız var, yönetici arkadaşlarımız var, hep beraber gazete çıkarıyoruz. Gazeteyi çıkarırken bu gazete kime hizmet edecek, arkasından ne çıkacak dediler. Sonra bir şey çıkmadığı görüldü.
‘NE ÜRETEBİLİRİZİ KONUŞALIM İSTEDİK’
Daha sonra Kahramankazan’daki öğretmenlerimizi bir araya getirelim, bir sendika kurduk kurucu başkanlığını yaptım, 2004’te sendikayı kurduk hamdolsun, devam ediyor. 7 sene başkanlığını yaptım ‘bu sendikaya acaba neye alet edecekler’ diyenler çıktı. Ya bir şeye alet etmeyeceğiz dedik. Düşünen; konuşan, akil, aydın münevver bu ilçeye kendine ait hisseden kim varsa bu insanlarımızla oturalım, sohbet edelim, konuşalım, ilçemize dair sorunları tespit edelim birbirimize yoldaş olalım. Derdimiz bu.
Sonra Sesli Düşünme Platformu oluşturduk. Kahramankazan’daki bütün STK’ları bir araya getirecek bir çalışma başlattık. Yine bütün gözler üzerimizde ‘acaba bunlar ne yapacak?’ Ya bir şey yapmayacağız. Okuduğumuzu yazdığımızı ilçemize dair, memleketine dair bu ülkenin gençlerine dair ne konuşabiliriz ne üretebiliriz bunu konuşalım istedik.
‘ŞEHİR DE İNSANLAR GİBİDİR’
Arkasından bir vakfın kuruculuğu, arkasında Milli Eğitim Müdürlüğü ve şimdi hamdolsun Kahramankazan Belediye Başkanlığı. Mahkeme kadıya mülk değil. Ben de yıllarca bürokrasinin içinde çalışmış bir kardeşinizdim. değişik makamlar da değişik görevlerde hamdolsun bulunmayı Rabbim nasip etti. Göreve geldikten sonra da şehir dediğimiz yapı dinamik bir yapı. Yani çocuk nasıl büyüyorsa, büyüdükçe ihtiyaçları nasıl genişliyorsa, şehir de öyledir.
‘ANKARA’NIN 6. TÜRKİYE’NİN EN GELİŞMİŞ 74. İLÇESİ OLDUK’
Kahramanakzan Türkiye’nin en gelişmiş 74’üncü ilçesi olmuştur. 4 yılda bir yayınlanan sosyal gelişmişlik endeksine göre Kahramankazan son 4 yılda 11 puan yükselerek en gelişmiş 74. ilçe olmuştur Ankara’mızda da 25 ilçe arasında Kahramankazanımız 6’ncı sıradadır. Şimdi son dönemlerde Kazan’ın yakaladığı ivme o kadar fazla ki. 3 Ağustos‘ta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Kahramankazan için kritik bir hamle yapıldı. Nedir o; 5.milyon metrekarelik bir alan Savunma Sanayi için kamulaştırıldı. Geçtiğimiz günlerde Sanayi Bakanımız Sayın Mustafa Varank Kahramankazanımızın gidişi, savunma sanayinin kalbi noktasına doğrudur gelişiyor demişti. Kısa bir süre sonra da az evvel bahsettiğim imzayı attı Sayın Cumhurbaşkanımız.
‘TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TANK PALET FABRİKASI KURULUYOR’
Türkiye’nin en büyük tank palet üretim fabrikası bu topraklara kuruluyor. Savunma Sanayi havzası içerisinde. Şimdi yapılan işyerlerine, savunma sanayinin bileşenlerini oluşturan TAİ-TUSAŞ Rahmetli Özal zamanında inşa edilmiş, ama sadece son üç yılda çalışan personel sayısı 8 binden 14 bine çıkmıştır. Ürün ağını genişletmiştir. Milli Muharip Savaş Uçağı burada üretilir. O yüzden Kahramankazanımızı değişik platformlarda anlatırken hep şunun altını çiziyoruz. Diyorum ki; Kahramankazan milli ve yerli projelerin merkez üssüdür. Yani 15 Temmuz gecesinde tüm Türkiye’ye kasten başlatılan hain darbe teşebbüsünün tüm Türkiye’de gösterilen kahramanlık destanının sembolleşen ilçesidir burası” dedi.
İLÇENİN DÖNÜM NOKTASI
Bazı İlçelerin tarihlerinde dönüm noktaları olduğunun altını çizen Başkan Oğuz, “2004’te metropol ilçe statüsü kazanmamız ayrı. Kazan’ın kahraman olması apayrıdır dolayısıyla bu topraklar milli duyguların gerçekten dimdik ayakta durduğu topraklardır Bu topraklar oğuz topraklarıdır. Kahramankazanımızın gelişimi, değişimi hızlı bir şekilde devam ediyor.
‘MAHKEME KADIYA MÜLK DEĞİL’
Kahramankazanımızda bir toplantıda, sunucu arkadaşımız benim için şöyle bir ifade kullandı; “Karmankazanımızın mimari Serhat Oğuz” Dedim ki teşekkür ederim ama ‘yanlış söylüyorsun. Kahramankazan’ın kuruluşundan bugüne bu mübarek, bu aziz, bu güzel, bu ata topraklarımızda kim bir fayda sağlamışsa taş üstüne taş koymuşsa onlar Kahramankazan’ın mimarlarıdır. Bugüne kadar görev almış bütün belediye başkanları, milletvekilleri, onların hepsi Kahramankazan’ın mimarıdır’ ve bunu bütün samimiyetimle söyledim. Konuşmanın başında söyledim bir şey var. Mahkeme kadıya mülk değil”.
‘HEP BERABER HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
Hamdolsun geliyorsunuz, ziyaret ediyorsunuz bazı konularda bize yol gösteriyorsunuz, fikir veriyorsunuz, eleştiriyorsunuz hepsi başımla gözüm üstüne. Ama aradaki muhabbeti daha da sıkılaştırmamız, daha fazla iletişim halinde olmamız lâzım. Kahramankazan Belediyesi olarak Kahramankazanımızın bu zengin insan kaynağına hangi konuda nasıl bir katkı sunmak icap ederse, bizler buradayız gelecekte de inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Kahramankazan’a hep beraber hizmet etmeye devam edeceğiz., Hepinize görevlerinde, ticari hayatınızda başarılar diliyorum Serhat kardeşiniz olarak bir Kahramankazan’lı evladınız olarak da her zaman sizlerin yanında olduğumu bilmenizi istiyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum.”dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.