Ankara Haber: Sincan Belediyesinden Deprem Bölgelerine Yardım Eli...

Ankara Haber: Sincan Belediyesinden Deprem Bölgelerine Yardım Eli...
Sincan Belediyesi, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası bölgeye destek için harekete geçti. Bölgeye çok sayıda iş makinası, hayvan ambulansı, aşevi aracı, aşçı ve 30 personel sevk edildi. Ayrıca Sincan Belediyesi, Sincan Kaymakamlığı ile ortaklaşa yardım kampanyası başlatarak hayırseverlerin de katkısıyla gıda, kıyafet ve temel ihtiyaç malzemeleri toplayarak bölgeye ulaştıracak.

Türkiye, saat 04.20 sularında Kahramanmaraş merkezli 7,7'lik depremle sarsıldı. Kahramanmaraş başta olmak üzere civar illerde de hissedilen deprem vatandaşları sokağa döktü. Sincan Belediyesi üzücü haberi alır almaz hazırlıklara başladı.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın talimatıyla koordinasyon ekibi toplanıp yapılan değerlendirme sonrasında 2 lowbed, 1 ekskavatör, 1 loder, 1 öncü araç, 1 minibüs, 2 aşevi aracı ile 4 aşçı ve 30 personel, sıcak yemek ekipmanları,1000 koli gıda malzemesi, 1000 adet battaniye, 1000 adet bebek bezi, 1000 paket bebek maması deprem bölgesine gönderildi. Depremde zarar gören can dostlarımız için de 1 adet hayvan ambulansı, veteriner ekip ve mama da bölgeye sevk edildi.

“BİR OLALIM, BİRLİK OLALIM”

Ayrıca Sincan Belediyesi, Sincan Kaymakamlığı ile yardım kampanyası başlatarak deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımız için gıda, kıyafet, ısınma ve temel barınma malzemeleri ulaştırılmasını da sağlayacak. Yardım etmek isteyen vatandaşlar Fatih Fuar ve Kongre Merkezinde oluşturulan yardım toplama alanına getirerek destek olabilir.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan “Merkez üssü Kahramanmaraş, Pazarcık olan ve çevre illerde de hissedilen 7,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin. Deprem bölgesine gönderilmek üzere Sincan Kaymakamlığımız ile yardım kampanyası başlattık. Bağışlarını ulaştırmak isteyen vatandaşlarımızı Fatih Fuar Ve Kongre Merkezine bekliyoruz. “ açıklamasında bulundu. 

20230206134235-ad7i1306.jpg

20230206134613-ad7i1410.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.