LGS mart ayı örnek soru kitapçığı yayımlandı! MEB LGS örnek sorular kitapçığı için tıklayın...

LGS mart ayı örnek soru kitapçığı yayımlandı! MEB LGS örnek sorular kitapçığı için tıklayın...
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için mart ayı örnek soruları ve çözüm videoları yayımlandı.

ANKARA HABER; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için mart ayı örnek soruları ve çözüm videoları yayımlandı. Bu örnek sorular, 2022-2023 eğitim öğretim yılında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına yönelik yapılacak merkezi sınav için hazırlanmıştır. Örnek soru kitapçığı, Türkçe, matematik, fen bilimleri alanlarından onar soru ve T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından ise beşer soru olmak üzere toplam 45 soru içermektedir.

Bu örnek sorular, öğrencilerin sınava hazırlık sürecinde destek olmak için her ay erişime açılmaktadır. Mart ayı örnek sorularıyla birlikte, 2018 Ekim ayından bu yana öğrencilere sunulan örnek soru sayısı bin 735'e ulaşmıştır. Örnek soruların yanı sıra, çözüm videoları da yayımlanmaktadır. Öğrenciler, bu videoları izleyerek soruların nasıl çözüleceği konusunda fikir edinebilirler.

LGS kapsamındaki merkezi sınav, ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemlerinde kullanılmaktadır. Sınav, Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarını kapsamaktadır. Sınavda öğrencilere, yukarıda belirtilen alanlardan toplam 90 soru sorulmaktadır. Sınavda başarılı olan öğrenciler, ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmektedir.

MEB LGS örnek sorular kitapçığı için tıklayın...

Mart Ayı Sözel Bölüm Örnek Soruları için tıklayınız.

Mart Ayı Sayısal Bölüm Örnek Soruları için tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.