Akyurt’ta lavanta bahçesi sizi bekliyor!

Akyurt’ta lavanta bahçesi sizi bekliyor!
Akyurt’ta Esenboğa Havalimanı yolu üzerinde bulunan Lavanta Bahçesinde lavantalar büyüdü, bahçe ziyarete açıldı.

Yaklaşık 3 yıl önce Akyurt, Esenboğa havalimanı yolu yakınındaki 48 dönümlük alanın 35 dönümünde 11 bin lavanta fidanı toprakla buluştu. Böylelikle 48 dönümlük alanda kurulan Lavanta Bahçesi hem Çubuk hem de Esenboğa yolunu kullanan vatandaşların mola noktası oldu.

Lavanta Bahçesi, havalimanı yolcularına sunduğu görsel şölenin yanında içerisinde barındırdığı çocuk parkı, halı saha ve basketbol sahası ile çocukların eğlenebildiği, yetişkinlerin ise dinlenebildiği bir alana dönüştü.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ise yapımı tamamlanan Lavanta Bahçesini şu sözlerle anlattı “Lavanta bahçeleri güzel görüntüler sunarak insanların ilgisini çeken alanlar. Bunun yanında evlenen çiftlerinde düğün fotoğraflarını çekmek için tercih ettiği güzel mekanlar arasında. Bir başka özelliği de Ankara üzerinden Esenboğa havalimanına inen uçaklardan baktığınız zaman mor renkli muhteşem lavanta çiçekleri görülebilecek. Alanı kuşbakışı gören yolcular, yerde lavantalarla Akyurt yazılı motifi de okuyabilecek. 3 yıl önce toprağa dikerek büyüttüğümüz lavantalar Akyurt’umuza yeni bir yaşam alanı oldu.”

Lavanta bahçesine gitmek isteyenler, Esenboğa Havalimanı yolu Çubuk kavşağından Balıkhisar tabelasını takip ederek alana ulaşabilecekler.

attachment-87656-0-82ae6073796909da75e15da333a679c5-1690270841-1690283070.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.