Ucuza konut ararken birikiminizden olmayın! Yetkili İsim Açıkladı: "Hukuki destek alın"

Ucuza konut ararken birikiminizden olmayın! Yetkili İsim Açıkladı: "Hukuki destek alın"
ATEM Başkanı Akçam, “Ucuza konut ararken birikiminizden olmayın ”Gayrimenkul sektöründe fahiş fiyatlar yüzünden vatandaşlar yeni arayışlara yönelirken Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam’dan önemli bir uyarı geldi.

  Gayrimenkul sektöründe fahiş fiyatlar yüzünden vatandaşlar yeni arayışlara yönelirken Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam’dan önemli bir uyarı geldi. ATEM Başkanı Hakan Akçam, başta Ankara olmak üzere özellikle büyük şehirlerde arsa sahibi olan insanların müteahhit firmalarla anlaşarak arsa payı karşılığı ev sahibi olmaya çalıştıklarını ifade etti. Daha ucuza konut sahibi olma arayışlarının arttığı bu ortamda risklere de dikkat çeken ATEM Başkanı Hakan Akçam yaptığı açıklamada şöyle dedi:

RİSKLERE DİKKAT“

Hakan Akçam "Arsa payı karşılığı ev sahibi olmak isteyenler açısından karşılaşa bilecekleri birçok riskle karşı dikkatlerini çekmek istiyorum. Özellikle kiraların ve konut fiyatlarının gün geçtikçe artması sonucu ev sahibi olmak ya da yatırım yapmak isteyen kişiler bugünlerde gözlerini arsa payı karşılığı inşaat sözleşmelerine çevirdi.Ucuz konut arayışında birçok vatandaşımızın öncelikle arsa tedarik ederek arayışa girdiklerini biliyoruz. Ancak çeşitli firmalarla inşaat sözleşmesi yapanların karşılaştığı şikayetlerde de artış var. Özellikle büyük şehirlerde arsa sahibi olan pek çok kişi, çeşitli müteahhit firmalarla anlaşarak arsa payı karşılığı inşaat sözleşmeleriyle ev sahibi olmaya çalışıyor. Ancak bu konu hem çok riskli hem de çok dikkat edilmesi gerektiren bir konudur. Arsa tedariki ile birleşerek konut sahibi olmak isteyen vatandaşların bu haklı talebinin istismar edilmesinin ve ellerindeki birikimlerin de heba olmaması için mutlaka acilen yeni tedbirlere i htiyaç bulunuyor. Vatandaşlarımız kat karşılığı inşaat sözleşmesini hukuki destek almadan asla imzalamamalıdır.  Arsa sahipleri, ucun konut hayali kurarken tam olarak hangi risklere evet dediklerinin de farkında olmalıdır.” dedi.

attachment-88139-1-cfa4f002df52f37bc261a9e0949b07e9-1691736236.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.