Emekliye 13 Gün Sonra 5.000 TL Yatacak! SGK, Bağkur ve Memur Emeklileri de İlgilendiriyor!

Emekliye 13 Gün Sonra 5.000 TL Yatacak! SGK, Bağkur ve Memur Emeklileri de İlgilendiriyor!
Emeklilere, yüksek enflasyonun oluşturduğu mali baskıyı hafifletmek amacıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda tek seferlik 5.000 TL ikramiye verilecek.

Yaklaşan Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü için hükümetten emeklilere müjdeli haber geldi. Ayrıca memur maaşlarına yapılacak olan zam oranları da netleşti.

Zam taleplerinin sıkça gündeme geldiği bir dönemde, hükümet emeklilere 5 bin TL'lik bayram ikramiyesi vereceğini duyurdu. Nuray Babacan'ın bildirdiği üzere, bu tek seferlik ödeme 15 milyon emeklinin hesaplarına yatırılacak. Bu jestin, özellikle enflasyonun yükselmesiyle sıkıntı yaşayan emeklilerin mali yükünü bir nebze olsun hafifleteceği tahmin ediliyor.

Memurlara Zam Yolda

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun aldığı karara göre, 2024 yılı içerisinde memur maaşlarına iki etapta zam yapılacak. İlk yarıda %15,2, ikinci yarıda ise %10 oranında bir artış olacak. 2025 yılında da sırasıyla ilk ve son altı ayda %6 ve %5 oranında zam uygulanması planlanıyor.

Cumhuriyetin 100. Yılında Emeklilere 5 Bin TL İkramiye! Memurlara da Zam Geliyor

Memurlara seyyanen yapılan 8 bin TL'lik zam, emeklilerin dışında kaldı. Hükümet, en düşük emekli maaşını 7.500 TL olarak belirlerken, bu durum enflasyon karşısında tepki çekmişti. Ancak 5 bin TL'lik bayram ikramiyesi ile emeklilerin bu zor dönemde biraz olsun rahatlaması bekleniyor.

Bu kararlar, hükümetin sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı güçlendirmeyi hedeflediği bir dönemde geldi. Ancak ekonomi uzmanları, bu adımların uzun vadeli çözümler olmadığına dikkat çekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.