Fenerbahçe En İyi Kulüpler Listesinde PSG Ve Barcelona'yı Geride Bıraktı! İşte Türk Takımlarının Sıralamaları...

Fenerbahçe En İyi Kulüpler Listesinde PSG Ve Barcelona'yı Geride Bıraktı! İşte Türk Takımlarının Sıralamaları...
Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), 2023 yılının en iyi futbol kulüplerini sıralayan listesini açıkladı. Liste, dünya futbolunun devlerini yan yana getirirken, Türkiye'den Fenerbahçe, Galatasaray sıralamaları şaşırttı...

Manchester City Liderliğini Koruyor!

İngiliz futbolunun güçlü temsilcisi Manchester City, bir önceki yıl elde ettiği başarıları devam ettirerek listenin en tepesine yerleşti. Premier Lig, FA Cup, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Süper Kupa zaferleriyle 312 puan topladı.

İspanyol Devi Real Madrid İkinci Sırada!

La Liga'nın köklü kulüplerinden Real Madrid, 301 puan ile ikinci sıradaki yerini aldı. Flamengo ise 268 puan ile üçüncülüğe yükseldi.

Fenerbahçe Sürpriz Bir Atılım Yaptı!

Türkiye'nin köklü takımlarından Fenerbahçe, listenin 16'ncı sırasına yerleşerek büyük bir sürpriz yarattı. 199,5 puanla PSG, Roma, Milan, Juventus ve Barcelona gibi dev takımları geride bırakan sarı-lacivertli ekip, Türkiye'nin gururu oldu.

Diğer Türk Kulüpleri...

Fenerbahçe'nin yanı sıra Galatasaray 125,5 puanla 94'üncü, Başakşehir 119,5 puanla 102'inci, Beşiktaş 103,5 puanla 135'inci, Trabzonspor 100,5 puanla 143'üncü sıradan listeye giriş yaptı.

Türkiye'den İlk Kez Listede Yer Alan Adana Demirspor İse...

Türkiye'nin yükselen futbol takımlarından Adana Demirspor, 84,75 puanla ilk kez listeye 187'nci sıradan dahil oldu.

Türk Futbolu İçin Ne Anlama Geliyor?

IFFHS tarafından yayımlanan bu liste, Türk futbolu için dikkate değer bir ölçüm taşıyor. Özellikle Fenerbahçe'nin büyük atılımı ve diğer Türk kulüplerinin de listeye girebilmiş olmaları, Türkiye'nin uluslararası arenada yükselen bir futbol gücü olduğunu gösteriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.