Memura % 50 Zam Müjdesi! En Az 34 Bin TL Oluyor! Emekli Zammı, 3600, EYT ve BAĞ-KUR Prim Açıklaması Arka Arka Geldi!

Memura % 50 Zam Müjdesi! En Az 34 Bin TL Oluyor! Emekli Zammı, 3600, EYT ve BAĞ-KUR Prim Açıklaması Arka Arka Geldi!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara'da yaptığı basın açıklamasında memur maaşlarına dikkati çekerek, 2024 Ocak ayında memur maaşlarına yüzde 50'ye yaklaşan bir artış yapılacağını duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara'da düzenlenen basın toplantısında memur ve emekli maaşlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, 2024 Ocak ayında memur maaşlarında enflasyon hedeflemelerine göre yaklaşık yüzde 50'lik bir artışın gerçekleşeceğini belirtti. Bu açıklama, memur ve emekli maaşlarının ne kadar artacağına dair spekülasyonları sonlandırdı.

Memura % 50 Zam Müjdesi! En Az 34 Bin TL Oluyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, Ocak 2024'te memurlara yapılacak maaş zammının yüzde 50'ye yakın olacağını duyurdu. Bu artışla birlikte en düşük devlet memuru maaşının 34 bin lira seviyelerine ulaşacağını ifade etti.

Emekli Zammı Ne Olacak?

Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli maaşlarına yönelik talimatı doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti. "İktidarımız boyunca emeklilere, işçilere ve memurlara ekonomik yük getirmedik. Aynı hassasiyetimizle yoluna devam edeceğiz." dedi.

2022/12/20/emekli-promosyonu-2.jpg

EYT Emeklilik İşlemlerinde Son Durum: “2023 Aralıkta Tamam”

EYT konusunda da açıklama yapan Işıkhan, yaklaşık 1.9 milyon kişinin emeklilik işlemlerinin tamamlandığını, kalanların ise yıl sonuna kadar maaşlarına kavuşacağını belirtti.

BAĞ-KUR prim gün sayısı iniyor mu?

Işıkhan, seçim vaatleri doğrultusunda BAĞ-KUR prim gün sayısının 7 bin 200'e indirileceğini, bu değişiklikle yaklaşık 1 milyon BAĞ-KUR'lunun bu haktan yararlanacağını söyledi. Ayrıca, Aile Koruma Kalkanı ile gençlerin öncelikli olarak iş sahibi olmalarını teşvik edecek adımların atılacağını, ev kadınları için ise prim desteği sağlanacağını ifade etti.

3600 ek gösterge kimlere verilecek?

Toplantıda, birinci dereceye ulaşmış devlet memurlarına 3600 ek gösterge verilmesi ve yaşlı bakım sigortası gibi önemli düzenlemelerin de gündemde olduğuna dikkat çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.