UEFA Ülke Puanı Sıralamasında Türkiye'den Flaş Yükselme! Artık Şampiyonlar Ligi'ne Gitmek Çok Daha Kolay!

UEFA Ülke Puanı Sıralamasında Türkiye'den Flaş Yükselme! Artık Şampiyonlar Ligi'ne Gitmek Çok Daha Kolay!
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray, UEFA Konferans Ligi'nde ise Beşiktaş ve Fenerbahçe olmak üzere üç büyük kulüp, ülkemizi Avrupa sahnesinde temsil ediyor. Türkiye, güncel sıralamada dokuzuncu sıradaki yerini koruyor.

Galatasaray, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanarak grup aşamasına kalmayı başardı ve A Grubu'nda Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag ile aynı grupta yer alıyor. Galatasaray'ın bu yoldaki ilk maçı Kopenhag ile oldu ve maç 2-2’lik beraberlikle sona erdi.

Beşiktaş ise, UEFA Konferans Ligi D Grubu’nda yer alarak Belçika’nın güçlü ekibi Club Brugge ile kozlarını paylaşacak. Fenerbahçe ise aynı turnuvada H Grubu'nda Danimarka’nın Nordsjaelland takımını konuk ediyor.

Bu maçlar, Türkiye’nin UEFA ülke puanındaki yerini doğrudan etkileyecek. Şu anki puan durumuna göre Türkiye, 33.100 puanla dokuzuncu sırada bulunuyor. Lider ise 89.803 puanla İngiltere. Onu sırasıyla İspanya, İtalya ve Almanya takip ediyor.

UEFA Ülke Puanı Sıralaması:

  1. İngiltere: 89.803
  2. İspanya: 76.864
  3. İtalya: 72.426
  4. Almanya: 70.338
  5. Hollanda: 55.500
  6. Fransa: 53.164
  7. Portekiz: 48.649
  8. Belçika: 38.400
  9. Türkiye: 33.100
  10. İskoçya: 31.650

Ülkemizin temsilcilerinin başarıları, gelecek sezonlarda daha fazla takımımızın Avrupa kupalarında mücadele etmesini sağlayabilir. Türk futbolu, bu zorlu maçlarda elde edilecek her puanla sıralamada yükselmeyi hedefliyor, ve bu sayede gelecek sezonlarda Avrupa’da daha fazla Türk takımının mücadele etmesinin önü açılabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.