Eris varyantı tehlikeli mi, toplu aşılama var mı, yine kapanır mıyız? Bakan Koca'dan Flaş açıklamalar?

Eris varyantı tehlikeli mi, toplu aşılama var mı, yine kapanır mıyız? Bakan Koca'dan Flaş açıklamalar?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de görülen Eris varyantı hakkında yeni bir açıklama yaptı. Peki, Eris varyantı tehlikeli mi, toplu aşılama var mı, yine kapanır mıyız? Bakan Koca'dan Flaş merak edilenleri cevapladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de görülen Eris varyantı hakkında yeni bir açıklama yaptı. Bakan Koca, Eris varyantının hasta sayısında bir artışa sebep olduğunu belirtti fakat bu varyantın daha hafif seyrettiğini ve ağır hastalık yapmadığını ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından Eris varyantı ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Türkiye’de de görülen ve son dönemde vaka sayıları artan Eris varyantının hastaneye yatış oranlarını düşük ve ağır hastalık yapmadığını belirtti. Koca, bu varyantın Covid-19'u nezle ve grip gibi bir üst solunum yolu enfeksiyonuna dönüştürdüğünü açıkladı. Koca, ''Eris varyantına yönelik yeni bir tedbir gerekmiyor'' ifadesini kullandı.

Eris varyantı tehlikeli mi, toplu aşılama var mı, yine kapanır mıyız?

Bakan Koca, kabine toplantısının ardından Eris varyantı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'de de görülen ve son dönemde vaka sayıları artış gösteren Eris varyantı ile ilgili detaylar paylaşıldı. Bakan Koca, bu varyantın oldukça hafif seyrettiğini ve hastaneye yatış oranlarının düşük olduğunu belirtti. Ağır hastalık yapmayan bu varyant, Covid-19’u nezle ve grip gibi bir üst solunum yolu enfeksiyonuna dönüştürmüş durumda.

Koca’nın açıklamaları, Eris varyantının Türkiye’deki durumunu netleştirdi. Panik yapmaya gerek olmadığını vurgulayan Bakan, Eris varyantına yönelik yeni bir tedbirin gerekmediğini ifade etti. Eski dönemleri hatırlatan kısıtlama ve kapanmaların söz konusu olmadığını dile getiren Koca, hastalığı çok iyi tanıdıklarını ve endişe edecek bir durum olmadığını söyledi.

virus-delta-varyant-getty-1648637.jpg

Sağlık Bakanı, aşılama konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin kendi aşı programını uyguladığını ve başka ülkelerin baskılarına boyun eğmeyeceklerini vurguladı. ''Bazı ülkelerin aşı baskısı ile örnek olmaya çalıştığına hepimiz şahit oluyoruz. Biz kendi programımızı uyguluyoruz ve şu an kesinlikle Covid-19 için yeni bir aşı programı düşünmüyoruz. Bu kadar net'' dedi.

Bakan Koca, Eris varyantı konusunda vatandaşları bilgilendirdi ve panik yapmamaları gerektiğini söyledi. ''Eris varyantının virülansı yani hasta etme gücü daha düşük, fakat bulaşıcılığı daha fazla'' dedi ve ekledi: ''Bu dönemde hasta sayısının arttığını söyleyebiliriz. Fakat hastaneye yatış oranları oldukça düşük. Ağır hastalık yapmıyor. Daha hafif seyrediyor.''

Bakan Koca'dan Yeni 'Eris Varyantı' Açıklaması: Toplu Aşılama Yapılmayacak

Koca'nın açıklamalarına göre, Eris varyantı beklenen bir seyirdi ve paniğe gerek yok. Vatandaşların, korunmak için ne yapmaları gerektiğini bildiklerini, hasta olanların kendilerini izole etmeleri, topluma çıkmamaları ve riskli olan kişilerin kendilerini korumaları gerektiğini söyledi. Koca, grip aşısının da önemli olduğunu belirtti ve risk gruplarının bir an önce aşı olmalarını önerdi.

Türkiye'nin çocukluk çağı aşı programı da başarıyla sürdürülüyor ve Bakan Koca, bu programın hassasiyetle takip edildiğini belirtti. Çocukların bağışıklama programındaki aşılarını eksiksiz yaptırmaları gerektiğini vurgulayan Koca, ülkenin tüm aşıları yerlileştirmeyi hedeflediğini açıkladı. Su çiçeği, kuduz ve Hepatit-A aşısının teknoloji transferi ile üretilmesini özellikle çocuklar için önemsediklerini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamaları, Türkiye'nin Eris varyantı konusundaki duruşunu ve aşılama politikasını netleştirdi. Eris varyantının hafif seyrettiği ve yeni tedbir veya aşılama programı gerektirmediği belirtildi. Bu süreçte, vatandaşların panik yapmamaları ve korunma yöntemlerini uygulamaları vurgulandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.