Çin Devi Elektrikli Otomobil Üreticisi BYD, Türkiye Pazarına Giriş Yaptı! Şimdi Lexus, Toyota, Tesla Düşünsün!

Çin Devi Elektrikli Otomobil Üreticisi BYD, Türkiye Pazarına Giriş Yaptı! Şimdi Lexus, Toyota, Tesla Düşünsün!
Çin’in önde gelen otomobil üreticilerinden BYD, Türkiye pazarına resmi olarak giriş yaptı. Toyota ve Lexus markalarının da distribütörü olan ALJ Türkiye aracılığıyla gerçekleşen bu giriş, BYD’yi Türkiye otomobil pazarında ses getirmek istiyor!

Çinli otomobil üreticisi BYD, Türkiye pazarına iddialı bir giriş yaptı. ATTO 3 modeli ile başlayan Türkiye serüveni, Seal ve Han modelleri ile devam edecek. BYD, yüksek satış hedefleri ve geniş bayi ağıyla Türkiye’de elektrikli otomobil sektöründe önemli bir oyuncu olmayı amaçlıyor. Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun’un liderliğinde, BYD’nin Türkiye’deki yolculuğu yakından takip edilecek.

Güçlü Bir Başlangıç

BYD, Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun liderliğinde Türkiye’de faaliyet göstermeye başladı. Daha önce Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.’de Operasyon Direktörü olarak görev yapan Ergun’un sektör deneyimi, BYD’nin Türkiye’deki başarısında kritik bir rol oynayacak. BYD, Türkiye pazarına C-SUV sınıfında 420 km menzilli elektrikli ATTO 3 modeli ile giriş yapıyor. Model, Kasım ayında Türkiye’de satışa sunulacak, ancak fiyat bilgisi henüz açıklanmadı.

ekran-goruntusu-2023-09-29-141314.jpg

Yüksek Satış Hedefleri

BYD, 2024 yılına kadar Türkiye’de 10 bin araç satmayı hedefliyor. Bu çerçevede, 20’nin üzerinde bayi açmayı planlayan şirket, 570 km menzilli Seal ve 521 km menzilli Han modellerini de Türkiye pazarına sürecek. BYD, Türkiye’ye getireceği araçlara 8 yıl ya da 200 bin km batarya garantisi verecek. Firma, bu yılı 1.500’den fazla satışla kapatmayı hedefliyor.

Elektrikli Otomobil Pazarında Yeni Bir Dönem

BYD’nin Türkiye pazarına girişi, elektrikli otomobil pazarındaki rekabeti artırabilir ve tüketicilere daha fazla seçenek sunabilir. Elektrikli araç teknolojisindeki yenilikler ve menzil kapasitesindeki artış, BYD’nin Türkiye’deki potansiyel başarısının sinyallerini veriyor.

ekran-goruntusu-2023-09-29-141334.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.