Emekli Promosyonunda Rekor Artış Geldi! 12.500 TL'ye Ulaştı! Emekliler Ne Yapmalı? İşte detaylar...

Emekli Promosyonunda Rekor Artış Geldi! 12.500 TL'ye Ulaştı! Emekliler Ne Yapmalı? İşte detaylar...
Emekli promosyonlarındaki son değişiklikler, emeklilere yüzlerini güldürecek türden. Emeklilere yönelik banka promosyonlarının ne kadar olduğu, son günlerde en çok merak edilen konular arasında. İşte detaylar...

Son Kabine Toplantısı'nda emeklilere 5.000 TL ikramiye verileceği açıklanmıştı. Ancak emeklilerin gelirlerini daha da artırmak için banka promosyonlarına olan ilgisi de devam ediyor. Emeklilere verilen bu promosyonlar için maaşlarını bankalara taşımaları şart.

Promosyonlarda Son Durum Ne?

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, bankaların yılbaşından haziran ayına kadar olan dönemde promosyonları 7.500 TL seviyesinde tuttuklarını belirtti. Ancak şimdi bir yarış söz konusu. Bir bankanın 12.500 TL promosyon vereceğini duyurmasının ardından diğer bankaların da bu rakama ayak uydurması bekleniyor.

Promosyonlar Daha Da Artar mı?

Kurtuluş, bu yıl sonu beklenen emekli maaş artışı göz önünde bulundurulduğunda, 12.500 TL'nin üzerinde bir promosyon artışı beklemediğini ifade ediyor. Ancak emeklilere, paranın zaman değerini düşünerek promosyonlarını şimdi almalarını öneriyor.

Emeklilere 5.000 TL Ekstra İkramiye

En düşük emekli maaşının 10.000 TL'ye yükseltilmemesi ve bu kararın yerine 5.000 TL ikramiye verilmesi, emeklilere bir nebze olsun rahat bir nefes aldırdı. Fakat bu durumun Hazine'ye maliyeti 61 milyar TL. Eğer çalışan emeklilere de bu ikramiye verilseydi, maliyet 8.5 milyar TL daha artacaktı.

Kurtuluş, "Bu ikramiyenin çalışan emeklilere de yansıtılması gerektiğini" düşünüyor. Emeklilerin ve bu konuda haklarını arayanların, gelişmeleri yakından takip edeceği kesin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.