TCDD Biletsiz yolcuya ceza 4 katına çıktı! Yolcu taşıma kuralları değişti! Bilet değiştirme iade oranları da değişti....

TCDD Biletsiz yolcuya ceza 4 katına çıktı! Yolcu taşıma kuralları değişti! Bilet değiştirme iade oranları da değişti....
ürkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), trenle seyahat eden yolcuların karşılaşacağı kurallarda kapsamlı güncellemeler yaptığını duyurdu.

Yeni düzenlemeler, özellikle bilet iadesi ve değişiklik işlemlerinde dikkat çekiyor. TCDD, artık yolcularına biletlerini seferden 60 dakika öncesine kadar iade etme veya 75 dakika öncesine kadar değişiklik yapma fırsatı sunuyor. Bu, önceki son dakika stresini azaltarak, yolculara seyahat planlarında daha fazla esneklik sağlamayı amaçlıyor.

Ayrıca, açık bilet kuponlarıyla ilgili önemli bir değişiklik daha yapıldı. Yeni kurala göre, bu kuponların geçerlilik süresi, yolcuların seyahat planlamasını daha hızlı yapmalarını teşvik etmek amacıyla 180 günden 90 güne düşürüldü. Ancak, bu değişiklik öncesinde alınmış olan açık biletler, eski kurallara göre geçerliliğini koruyacak.

ekran-goruntusu-2023-10-20-143239.jpg

TCDD ayrıca iade politikasını da güncelledi. Artık, seferden önce iade edilen biletlerde uygulanan kesinti oranı %15'e, sefer günü yapılan iadelerde ise %35'e çıkartıldı. Bu, yolcuların seyahat planlarını daha sorumlu bir şekilde yapmalarını sağlamayı hedefliyor.

TCDD Biletsiz yolcuya ceza 4 katına çıktı!

Belki de en dikkat çeken güncelleme, biletsiz yolculuk yapmanın getirdiği yaptırımlarla ilgili. TCDD, güvenlik ve düzenin korunması adına, biletsiz yolculuk yapanlara uygulanan cezayı ciddi anlamda artırdı. Yeni düzenlemeye göre, biletsiz yakalanan yolcular şimdi tek yön tam bilet ücretinin 4 katı kadar ceza ödeyecekler. Bu sert önlem, biletsiz seyahatin önüne geçilmesi ve kurallara uyulmasının teşvik edilmesi amacıyla alındı.

Bu yeni kurallar ve düzenlemeler, TCDD'nin hizmet standartlarını yükseltme ve yolcularına daha düzenli, güvenli bir seyahat deneyimi sunma taahhüdünün bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.