Nereye Gidiyorsun, Aida? Filmi Neyi Anlatıyor, Konusu Nedir? Nereye Gidiyorsun, Aida? Oyuncu Kadrosu Kimler?

Nereye Gidiyorsun, Aida? Filmi Neyi Anlatıyor, Konusu Nedir? Nereye Gidiyorsun, Aida? Oyuncu Kadrosu Kimler?
Sinemanın gerçek olayları yansıtan gücü, Bosna savaşının en acımasız zamanlarından bir kesiti gözler önüne seren "Nereye Gidiyorsun, Aida?" (Quo Vadis, Aida?) filmiyle bir kez daha kanıtlanıyor.

Jasmila Zbanic tarafından yönetilen ve birçok uluslararası ödüle layık görülen film, bu akşam 20.00'de TRT 1'de sinema severlerle buluşuyor.

Film, 1995 yılında Bosna Hersek'in Srebrenitsa şehrinde yaşanan ve dünya tarihine kara bir leke olarak geçen, binlerce masum insanın yaşamını yitirdiği Srebrenitsa Katliamı'nı konu alıyor. Film, Birleşmiş Milletler gözetiminde gerçekleşen bu insanlık dramını, Birleşmiş Milletler tercümanı Aida'nın gözünden anlatıyor ve izleyiciyi o dönemin kaotik atmosferine çekiyor.

"Nereye Gidiyorsun, Aida?" filminde Aida Selmanagic karakterine hayat veren Jasna Duricic, performansıyla büyük beğeni topluyor. Aida, ailesini koruma mücadelesi verirken, savaşın dehşetini, insanların çaresizliğini ve uluslararası toplumun yetersizliğini bir arada yaşayan bir kadın olarak karşımıza çıkıyor.

ekran-goruntusu-2023-10-22-142307.jpg

Filmde, Aida'nın kocası Nihad Selmanagic rolünde Izudin Bajrovic, Sırp General Ratko Mladic olarak Boris Isakovic, Birleşmiş Milletler Albayı Thom Karremans olarak Johan Heldenbergh ve diğer önemli karakterler olarak Raymond Thiry, Boris Ler, Dino Bajrovic, Reinout Bussemaker, Juda Goslinga, Jelena Kordic-Kuret, Rijad Gvozden, Emir Hadzihafizbegovic, Edita Malovcic, Teun Luijkx, Joes Brauers, Ermin Bravo, Sol Vinken, Micha Hulshof, Alban Ukaj ve Ermin Sijamija gibi isimler yer alıyor.

Savaşın korkunç yüzünü, insanlık dışı hareketleri ve tarihin bu karanlık dönemine dair unutulmaması gereken gerçekleri perdeye taşıyan "Nereye Gidiyorsun, Aida?", hem dramatik yapısıyla hem de güçlü oyunculuk performanslarıyla izleyenlerin hafızalarında derin izler bırakmayı hedefliyor.

TRT 1, bu akşam izleyicilere, tarihe tanıklık etme ve Bosna'da yaşanan insanlık dramını farklı bir perspektiften deneyimleme fırsatı sunuyor. "Nereye Gidiyorsun, Aida?", savaşın soğuk ve acımasız gerçekliğini, bireyin gözünden sarsıcı bir dille anlatarak, unutulmaması gereken tarih sayfalarından birini tekrar hatırlatıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.