Türkiye'nin En Öğrenci Dostu Şehri Bakın Hangisiymiş! Öğrenciler İçin Bir Cennet! Zirveyi O 2 Şehir Paylaşıyor! İşte detaylar...

Türkiye'nin En Öğrenci Dostu Şehri Bakın Hangisiymiş! Öğrenciler İçin Bir Cennet! Zirveyi O 2 Şehir Paylaşıyor! İşte detaylar...
Türkiye'nin dört bir yanından binlerce öğrenci, üniversite eğitimi için tercih yaptığı şehirde en iyi yaşam standartlarını arıyor. Ancak hangi şehirler gerçekten öğrenci dostu? Hangi şehirlerde öğrenciler daha memnun? İşte detaylar...

İngilizce özel ders platformu olan Preply, üniversitelerin yer aldığı şehirlerdeki öğrenci memnuniyetini ölçen bir araştırma yaptı.

Ulaşım kolaylığından sosyal imkanlara, yerel halkın tutumundan esnafla ilişkilere kadar birçok kritere göre değerlendirmelerde bulunan Preply, Türkiye'nin en öğrenci dostu şehirlerini sıraladı.

301-kategori1.jpg

Araştırmaya göre Eskişehir, 91 puanla zirveye oturdu. Anadolu, Eskişehir Osmangazi ve Eskişehir Teknik Üniversitelerine ev sahipliği yapan şehir, "öğrenci şehri" unvanını bir kez daha tescilledi. Eskişehir'i, öğrenci nüfusuna sahip olan ve birçok üniversitenin bulunduğu Ankara takip etti. Sürpriz ise İstanbul oldu; sadece Anadolu yakasıyla ilk 10'da kendine yer bulabildi.

g7btgkdoaulcmmis5cb2fb1f1deed.jpeg

Preply Avrupa Bölge Müdürü Mustafa Ali Sivişoğlu, Eskişehir'in öğrenci dostu olmasının nedenlerini "Porsuk Çayı, yatay şehirleşme anlayışı ve öğrenciye alışık halk" olarak sıraladı. Ankara'nın ise kampüs okulu konseptiyle öne çıktığını, İstanbul'un ise artan yaşam maliyetleri ve yoğun nüfus sebebiyle gerilediğini belirtti.

Öte yandan, araştırmada dikkat çeken bir diğer nokta da 38 şehirde öğrenci memnuniyetsizliği oldu. Bu, üniversite şehirlerinin sadece bir kısmının gerçekten öğrencilere uygun yaşam standartları sunduğunu gösteriyor.

filehandler.jpeg

Sonuç olarak, üniversite tercihlerinde sadece üniversitenin kalitesi değil, şehrin öğrenci dostu olup olmadığı da büyük önem taşıyor. Öğrencilere daha iyi hizmet vermek için şehirlerin bu tür araştırmaları dikkate alarak iyileştirmeler yapması gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.