Akıllı telefonların silip atacak! Ekranı olmayan akıllı telefon geliyor! AI Pin Özellikleri ve Fiyatı belli oldu!

Akıllı telefonların silip atacak! Ekranı olmayan akıllı telefon geliyor! AI Pin Özellikleri ve Fiyatı belli oldu!
Teknoloji dünyası, Humane tarafından geliştirilen ve ekranı olmayan bir akıllı telefon olan AI Pin ile tanışmaya hazırlanıyor. İşte detaylar...

Bu yılın en dikkat çekici yeniliklerinden biri olan AI Pin, 16 Kasım Perşembe günü resmi olarak tanıtılacak. The Verge'ün haberine göre, bu giyilebilir akıllı telefon, T-Mobile ağında ayda 24 dolar abonelik ücretiyle hizmet verecek ve Microsoft ile OpenAI'nin yapay zeka modellerine erişim sağlayacak.

ekran-goruntusu-2023-11-10-141303.jpg

AI Pin, manyetik olarak giysilere veya diğer yüzeylere takılabilen kare şekilli bir cihaz. Cihazın pilini sürekli olarak değiştirerek gün boyunca çalışır durumda tutmanıza olanak tanıyan batarya klipsi, kullanım kolaylığı sağlıyor. Qualcomm Snapdragon işlemcisinden güç alan AI Pin, bir kamera, derinlik ve hareket sensörleri ile çevreyi izleyebiliyor.

ekran-goruntusu-2023-11-10-141325.jpg

Cihazın en dikkat çekici özelliklerinden biri, ses tabanlı kullanımının yanı sıra, yeşil lazer projektörü ile bilgiyi yansıtabilmesi. Dahili bir hoparlörü ve Bluetooth sistemi bulunan AI Pin, kullanıcıların Bluetooth kulaklık bağlamasına olanak tanıyor. Ayrıca, dokunmatik yüzeyi sayesinde nesneleri kameraya yönlendirmek ve istenilen yere ekran yansıtmak mümkün.

Cosmos adlı özel bir işletim sistemi ile çalışan AI Pin'in fiyatı, Humane tarafından 699 dolar (mevcut kur ile yaklaşık 19 bin 923 TL) olarak belirlenmiş. Teknoloji tutkunları için yeni bir çağın başlangıcı olacak bu cihaz, giyilebilir teknoloji alanında yeni bir döneme işaret ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.