Beşiktaş Yeni Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Kimdir? Rıza Çalımbay Hangi Takımları Çalıştırmıştır! Rıza Çalımbay Kaç Yaşında?

Beşiktaş Yeni Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Kimdir? Rıza Çalımbay Hangi Takımları Çalıştırmıştır! Rıza Çalımbay Kaç Yaşında?
Beşiktaş'ta teknik direktör Burak Yılmaz'ın istifasının ardından, takımın yeni teknik direktörünün kim olacağı merak konusu haline gelmişti ve resmi olarak yeni teknik direktör Rıza Çalımbay oldu!

1963 doğumlu olan Rıza Çalımbay, futbol kariyerine Beşiktaş altyapısında başladı ve 1980/81 sezonunda A takıma yükseldi. "Atom Karınca" lakaplı Çalımbay, Beşiktaş formasıyla en çok maça çıkan oyuncu unvanını taşıyor. Beşiktaş'ta 494 lig maçında forma giyen ve 41 gol atan Çalımbay, yıllarca takım kaptanlığı yaptıktan sonra 1996'da jübile yaptı. Futbolculuk kariyerinin ardından İngiltere'de teknik direktörlük kursuna katılan Çalımbay, teknik direktörlüğe Beşiktaş'ta Christoph Daum'un yardımcı antrenörü olarak başladı ve 2005-2006 sezonunda Beşiktaş'ta teknik direktörlük görevini üstlendi.

ekran-goruntusu-2023-11-11-155027.jpg

Rıza Çalımbay'ın isminin Beşiktaş ile yeniden anılması, tecrübeli teknik adamın siyah beyazlı takıma geri dönüş ihtimalini gündeme getiriyor. Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü olup olmayacağı merakla beklenen Çalımbay, futbolculuk ve teknik direktörlük kariyerinde elde ettiği başarılarla tanınan bir isim. Eğer Çalımbay, Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü olursa, bu hem kendisi için hem de kulüp için önemli bir adım olacak. Çalımbay'ın tecrübesi ve Beşiktaş'taki geçmişi, takımın geleceği için önemli bir faktör olarak değerlendiriliyor.

ekran-goruntusu-2023-11-11-155035.jpg​​​​​​​

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.