Ankara'da toplu taşımada yeni dönem! EGO Açıkladı: Kart otomatik kilitlenecek!

Ankara'da toplu taşımada yeni dönem! EGO Açıkladı: Kart otomatik kilitlenecek!
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, başkentte toplu taşıma sistemine yeni bir uygulama getirileceğini duyurdu.

Mansur Yavaş, belediye başkanı olarak göreve başladığından bu yana, su ve ulaşım hizmetlerinde ciddi indirimler yapıldığını, bu sayede zam yapmadan hizmet sunmaya devam ettiklerini vurguladı.

Ayrıca, su fiyatlarında büyük bir düşüş sağlandığını ve özellikle ihtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilere yönelik desteklerin sürdüğünü ifade etti.

ekran-goruntusu-2023-11-12-131712.jpg

EGO Açıkladı: Kart otomatik kilitlenecek!

Yeni uygulama hakkında da bilgi veren Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başkasının kartını kullanmaktan kaynaklanan yıllık 50 milyon lira zararının olduğunu açıkladı.

Bu sorunu çözmek için, kart sahibinin fotoğrafının validatöre yüklenmesi ve kişinin kimliğinin doğrulanmasını sağlayacak bir sistem geliştirdiklerini belirtti. Eğer kart, sahibi dışında biri tarafından kullanılırsa, bu durum tespit edildiğinde kart gece yarısı otomatik olarak kilitlenecek.

Ankara'da toplu taşımada yeni dönem!

TÖHOB Genel Başkanı Kurtuluş Kara, halk otobüsü şoförlerinin mali zorluklar yaşadığını ve son 5 yıldır zarar ettiklerini dile getirdi. Kara, Belediye Başkanı Yavaş'tan destek talep etti ve öğrenci biletleri, ısıtma sistemi olmayan otobüsler ve sefer yapılmayan bölgelerle ilgili sorunların çözümü için yardım istedi. Toplantıda, Kara, ulaşım esnafının sorunlarını dile getirdi ve kasım sonuna kadar gelir desteği sağlanması talebinde bulundu.

Bu yeni uygulama, Ankara'da toplu taşıma sistemini daha verimli ve adil bir hale getirmeyi amaçlıyor. Belediye, hem halk otobüsü esnafının hem de toplu taşıma kullanıcılarının mağduriyetini önlemek için çeşitli çözüm yolları arıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.