İlyas Yalçıntaş ''Ramsay Hunt'' Hastalığına Yakalandı! İşitme ve Dengeyi Bozuyor… Peki, ''Ramsay Hunt Sendromu Nedir?

İlyas Yalçıntaş ''Ramsay Hunt'' Hastalığına Yakalandı! İşitme ve Dengeyi Bozuyor… Peki, ''Ramsay Hunt Sendromu Nedir?
Ünlü şarkıcısı İlyas Yalçıntaş, Ramsay Hunt Sendromuna yakalandığını açıkladı. Uzun süredir sessizliğinin nedeni olan bu hastalıkla ilgili bilgiler veren Yalçıntaş, tedavisine yakında başlayacağını duyurdu.

Sevilen şarkıcı İlyas Yalçıntaş, son zamanlardaki sessizliğinin nedenini açıkladı. Yaklaşık iki ay süren doktor ziyaretleri ve tetkikler sonucunda Ramsay Hunt Sendromuna yakalandığı ortaya çıktı. Şarkıcı, bu süreci atlatmanın mutluluğunu yaşadığını ve rahatsızlığının tedavisinin mümkün olduğunu belirtti.

İlyas Yalçıntaş, Ramsay Hunt Sendromu ile Mücadele Ediyor!

Romantik şarkılarıyla tanınan İlyas Yalçıntaş, son dönemde sosyal medyada da sessiz kalmıştı. Bu durum hayranlarını endişelendirmişti. Ancak Yalçıntaş, geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden sağlık durumu hakkında detaylı bilgi vererek hayranlarını rahatlattı.

ekran-goruntusu-2023-12-09-124428.png

Ramsay Hunt Sendromu Belirtileri Nedir? İşitme ve Denge Problemi…

Ünlü şarkıcı, "Ramsay Hunt" sendromunun, herpes virüsünün orta kulağını enfekte etmesiyle denge ve işitme sinirleri üzerinde tahribata neden olduğunu açıkladı. Sağ kulağında sürekli çınlama, yüzünün sağ tarafında uyuşukluk ve şişlik, yürürken denge problemleri gibi semptomlar yaşadığını belirtti.

İlyas Yalçıntaş, tedavisinin damar yolu ile verilen ilaçlarla mümkün olduğunu ve tedaviye yakında başlayacağını duyurdu. Bu süreçte kendisine geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkürlerini iletti.

Ramsay Hunt Sendromu Nedir?

Ramsay Hunt Sendromu, varicella zoster virüsünün neden olduğu, kulak çevresi, yüz veya ağızda döküntü ve yüz felcine yol açan bir hastalıktır. İlk olarak 1907 yılında tanımlanan bu hastalık, adını James Ramsay Hunt isimli Nöroloji uzmanından almıştır. Çocukluk döneminde geçirilen suçiçeği virüsünün sinirlerde yıllarca hareketsiz kalması ve daha sonra etkinleşmesiyle bu hastalık ortaya çıkar.

İlyas Yalçıntaş'ın açıklamaları, sevenlerini ve takipçilerini rahatlatırken, ünlü şarkıcının sağlık durumuyla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.