Fenerbahçeli Fred’e Gösterilen Kırmızı Kart Gündem Oldu! Hakem Küçük’ün Raporu Ortaya Çıktı! Fred Süper Kupa'da oynayabilecek Mı

Fenerbahçeli Fred’e Gösterilen Kırmızı Kart Gündem Oldu! Hakem Küçük’ün Raporu Ortaya Çıktı! Fred Süper Kupa'da oynayabilecek Mı
Fenerbahçe'nin Kayserispor'u 4-3 yenerek kazandığı maçta Fred'e gösterilen kırmızı kartın ardından yaşanan gelişmeler gündemde. Fred'in cezası, Süper Kupa maçına nasıl yansıyacak?

Fenerbahçe'nin Kayserispor'u 4-3 mağlup ettiği karşılaşmanın uzatma dakikalarında Brezilyalı futbolcu Fred'e gösterilen kırmızı kart, Türk futbolunu sarsan bir gelişme olarak dikkat çekti.

Maçın hakemi Zorbay Küçük, maç raporuna Fred'in kendisine küfür ettiği gerekçesiyle kırmızı kart gösterildiğini yazdı.

Fenerbahçe Fred’e Gösterilen Kırmızı Kart Gündem Oldu!

Fenerbahçe cephesi, Fred'in küfür etmediğini savunarak Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) başvurdu.

PFDK'nın Fred hakkındaki kararı belli olduktan sonra ise Fenerbahçe'nin bu karara itiraz edeceği ve detaylı bir savunma sunacağı öğrenildi.

Peki Fred, Süper Kupa'da oynayabilecek mi?

Fred'in cezası, Süper Kupa maçına nasıl yansıyacak? Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Disiplin Talimatı'nın 92. maddesi, bu konuda önemli bir kılavuz niteliğinde.

Maddeye göre, bir futbolcu dört maç veya daha fazla ceza alırsa, bu ceza profesyonel lig ve kupa müsabakalarında infaz edilir. Ancak dört müsabakadan az ceza verilmesi halinde, futbolcu kendi cezasını Süper Lig maçlarında çekecek ve Süper Kupa maçında oynayabilecek.

1 Maçın üstünde ceza alırsa malesef kadıköy'de oynayamayacak.

Fred'in kaderini belirleyecek olan PFDK'nın vereceği ceza sonrası, Fenerbahçe'nin Süper Kupa'da Fred'i sahaya sürüp sürmeyeceği merakla bekleniyor. Fred'e verilecek ceza, hem Fenerbahçe'nin hem de Fred'in geleceği açısından büyük önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.