Atatürk Fenerbahçe’yi Mi, Galatasaray’ı Mı Tutuyordu! Atatürk hangi takımı tutuyordu? İşte Atatürk'ün tuttuğu o takım!

Atatürk Fenerbahçe’yi Mi, Galatasaray’ı Mı Tutuyordu! Atatürk hangi takımı tutuyordu? İşte Atatürk'ün tuttuğu o takım!
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün hangi futbol takımını tuttuğu, futbolseverlerin en çok merak ettiği konulardandır. Süleyman Bulut'un "Atatürk Hangi Takımı Tutuyordu?" kitabında o detay dikkat çekti…

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hangi futbol takımına gönül verdiği, yıllardır Türk futbolseverlerin en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor.

Atatürk'ün futbol ile ilgili net bir takım tutkusu olup olmadığı konusunda kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, Türk futbolunun 3 büyük takımı Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile adının anılması, bu konuda çeşitli spekülasyonlara yol açıyor.

Atatürk hangi takımı tutuyordu?

Süleyman Bulut'un "Atatürk Hangi Takımı Tutuyordu?" isimli kitabında yer alan bir anekdotta, Atatürk'ün Gazi Kupası dolayısıyla oynanan Fenerbahçe – Galatasaray maçına ilişkin bir sohbeti aktarılıyor.

Kitapta, Atatürk'ün Galatasaray Kulübü başkanı Necmeddin Sadak'a maçın sonucunu sorduğu ve 3-3 beraberlik üzerine, "Zaten biz de burada 3 – 3 berabereyiz," diyerek espri yaptığı belirtiliyor.

Atatürk Fenerbahçe’yi Mi, Galatasaray’ı Mı Tutuyordu!

Atatürk'ün spora ve özellikle futbola duyduğu ilgiyi ve bu konudaki tarafsız yaklaşımını gösteriyor. Anlatılan hikaye de Atatürk'ün hangi takımı tuttuğu sorusu, Fenerbahçe Futbol takımını işaret etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.