Ankara Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Belli Oldu! En Yakın İsim Açıkladı… Turgut Altınok Kaç Yaşında, Nerelidir?

Ankara Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Belli Oldu! En Yakın İsim Açıkladı… Turgut Altınok Kaç Yaşında, Nerelidir?
AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının sosyal medyada yanlışlıkla açıklanması büyük bir dikkat çekti. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından aday olarak açıklanacağını duyurdu...

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının sosyal medyada yanlışlıkla açıklanması gündemde büyük bir hareketlilik yarattı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un yeğeni Fatih Altınok, amcasının adaylık sürecini öne çıkararak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığını açıklayacağını belirtti. Ancak bu paylaşım kısa bir süre sonra sosyal medyadan silindi.

Ankara Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Belli Oldu!

Fatih Altınok'un paylaşımında, "Rabbim'in izniyle inşallah 27/12/2023 Çarşamba günü Sayın Cumhurbaşkanımız, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na efsane başkan amcam Turgut Altınok'u açıklayacak. Gözünaydın Angara, hayırlı olsun Angara.." ifadeleri yer alıyordu. Bu durum, Ankara'da siyasi kulisleri hareketlendirdi.

ekran-goruntusu-2023-12-27-144251.png

AK Parti'nin Ankara Adayı Sosyal Medyada Yanlışlıkla Açıklandı, Hemen Silindi!

Turgut Altınok'un daha önce farklı siyasi partilerde siyaset yapmış olması ve Mansur Yavaş'ın rakibi olarak yerel seçimlere katılacak olması, Ankara'daki politik dinamikleri değiştirecek gibi görünüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi açıklaması beklenirken, sosyal medyadaki bu gelişme dikkatleri çekiyor.

Turgut Altınok Kimdir, Kaç Yaşında, Nerelidir?

Ankara'nın Keçiören ilçesinin Belediye Başkanı Turgut Altınok, 1 Nisan 1957 tarihinde Bala ilçesi Aşıkoğlu köyünde dünyaya geldi. İlkokulu Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulu'nda tamamlayan Altınok, ortaokul ve lise eğitimini Keçiören Kalaba Lisesi'nde aldı. Yükseköğrenim için Azerbaycan'a giden Altınok, burada Hukuk eğitimi aldı ve Türkiye - Azerbaycan ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı Azerbaycan Vektör Uluslararası İlim Merkezi tarafından fahri doktora payesi ile ödüllendirildi. Evli ve dört çocuk babası olan Altınok'un siyasi hayatı oldukça çeşitli ve etkileyici.

Turgut Altınok'un Siyaset Hayatı

Turgut Altınok, gençlik yıllarında Ülkü Ocakları'nda görev alarak siyasi kariyerine başladı. Milliyetçi Çalışma Partisi'nde hızla yükselerek Keçiören İlçe Başkanlığı'na seçildi ve ardından Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu üyeliği gibi önemli görevlere getirildi. 12 Eylül Darbesi'nden sonra Milliyetçi Hareket Partisi'nde Genel Sekreterlik görevine kadar yükselen Altınok, 1994 yerel seçimlerinde MHP'den Keçiören Belediye Başkanı seçildi. 1999'da Fazilet Partisi'ne katılan Altınok, aynı yıl Keçiören Belediye Başkanlığı için tekrar seçildi.

Turgut Altınok, 28 Şubat süreci sonrasında Fazilet Partisi'nin kapatılması üzerine AK Parti'nin kurucuları arasında yer aldı. 2004 yerel seçimlerinde AK Parti'den Keçiören Belediye Başkanlığı'na seçilen Altınok, 2009 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı yarışını kaybetse de Keçiören Belediye Başkanlığı'na tekrar seçildi.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok

2013'te AK Parti'den istifa eden Altınok, 2014 yerel seçimlerinde Büyük Birlik Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçimi ikinci sırada tamamladı. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'ye dönerek Keçiören Belediye Başkanlığı'na tekrar aday olan Altınok, seçimi kazanarak görevine devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.