Kızıl Goncalar Dizisinin Ceza Sebebi Belli Oldu! Meğer Börek Sahnesi Başlarını Yakmış! ! RTÜK Gerekçeli Kararını Açıkladı!

Kızıl Goncalar Dizisinin Ceza Sebebi Belli Oldu! Meğer Börek Sahnesi Başlarını Yakmış! ! RTÜK Gerekçeli Kararını Açıkladı!
RTÜK, FOX TV'de yayınlanan ve tarikat ile cemaatleri konu alan Kızıl Goncalar dizisine para cezası ve 2 program durdurma cezası verdi. Cezanın bir gerekçesinin dizideki "börek sahnesi" olduğunu açıkladı.

RTÜK, FOX TV'de yayınlanan Kızıl Goncalar dizisine verdiği cezaların gerekçesini açıkladı. CHP'li RTÜK üyesi Tuncer Keser, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, cezanın bir nedeninin dizideki "börek sahnesi" olduğunu belirtti.

Kızıl Goncalar Dizisinin Ceza Sebebi Belli Oldu!

Dizide, tarikata bağlı bir börekçinin kalitesiz yağ kullanması ve bunun ortaya çıkmasıyla yaşanan olayın ceza getirdiği ifade edildi.

ekran-goruntusu-2023-12-29-113726.png

Kızıl Goncalar dizisi, tarikat ve cemaatleri konu almasıyla eleştirilere maruz kalmış ve RTÜK'ün müdahalesine neden olmuştu. Verilen cezalar arasında idari para cezasının yanı sıra 2 kez program durdurma cezası da bulunuyor.

CHP'li RTÜK üyesi, bu cezaların tarikat ve cemaatlere yönelik eleştirileri içeren içeriklere karşı bir tutumu yansıttığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.