Engelli aylığı, evde bakım yardımı, yaşlı aylığı miktarı güncellendi! Bakan Açıkladı… İşte 2024 Sosyal yardım miktarları!

Engelli aylığı, evde bakım yardımı, yaşlı aylığı miktarı güncellendi! Bakan Açıkladı… İşte 2024 Sosyal yardım miktarları!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Sosyal Yardım Ödemelerine Yüzde 50'lik Büyük Zam Açıkladı! Peki, Engelli aylığı, evde bakım yardımı, yaşlı aylığı kaç lira oldu. İşte 2024 Sosyal yardım miktarları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye genelindeki sosyal yardım ödemelerine büyük bir artış yapılacağını duyurarak, vatandaşları sevindirdi.

Yapılan açıklamaya göre, yaşlı aylığından evde bakım yardımına kadar birçok ödeme tutarında yüzde 50'ye yakın bir artış gerçekleştirilecek. Peki, Engelli aylığı, evde bakım yardımı, yaşlı aylığı kaç lira oldu. İşte 2024 Sosyal yardım miktarları…

Peki, Engelli aylığı, yaşlı aylığı kaç lira oldu?

Bakan Göktaş'ın açıklamalarına göre yaşlı aylığı, 2.348 liradan 3.504 liraya yükseltilecek. Yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylıkları 1.874 liradan 2.797 liraya çıkarılacakken, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunanların aylıkları 2.811 liradan 4.196 liraya yükseltilecek.

Ayrıca, 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığı da 1.874 liradan 2.797 TL’ye çıkarılacak.

Evde bakım yardımı kaç lira oldu?

Evde Bakım Yardımı ise daha önce 5.097 lira olan tutarı 7 bin 608 lira olarak güncellenecek.

Geçen yıl toplamda 116,2 milyar lira "Evde Bakım Yardımı" yapıldı ve bu yardımın ortalama 560 bin engelli vatandaşa ulaştığı belirtildi. 2024 yılı ocak-temmuz dönemi için Evde Bakım Yardımı 5 bin 97 liradan 7 bin 608 liraya yükseltilecek.

Çocuk Yardımı Ne Kadar Oldu?

Ayrıca, çocukların aile yanında desteklenmesi ilkesini esas alan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetine de ekonomik destek tutarlarında artış yapılacak.

Çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 3 bin 571 liradan 5 bin 330 liraya yükseltilecek ve koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması da 5 bin 705 liradan 8 bin 895 liraya çıkarılacak.

Bu önemli zam kararıyla birlikte, Türkiye'deki ihtiyaç sahibi vatandaşlar için daha fazla destek sağlanacak ve sosyal yardım ödemeleri ciddi bir şekilde artış gösterecek. Bakan Göktaş, bu kararın Türkiye'nin sosyal yardım alanındaki çıtasını yükselteceğini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.