Ajda Pekkan'ın Yalısının Fiyatı Ne Kadar? Satışa Mı Çıktı? Resmi Ölçümlerde En Küçük Yalı Çıkmıştı...

Ajda Pekkan'ın Yalısının Fiyatı Ne Kadar? Satışa Mı Çıktı? Resmi Ölçümlerde En Küçük Yalı Çıkmıştı...
İstanbul Beykoz'daki tarihi Panayot Yalısı, yani Ajda Pekkan'ın çocukluk yıllarını geçirdiği yalı, 1.5 milyon dolara satışa çıktı. 1936'da inşa edilen ve İstanbul'un en küçük yalısı olarak bilinen bu tarihi yapı, şimdi yeni sahiplerini bekliyor.

İstanbul'un gözde semtlerinden Beykoz'da yer alan ve Türk pop müziğinin süperstarı Ajda Pekkan'ın çocukluk anılarıyla dolu tarihi Panayot Yalısı, alıcılarına kapılarını açıyor. 1936 yılında Ajda Pekkan'ın amcası Ali Pekkan tarafından inşa edilen ve 2012'de yenilenen yalı, 'İstanbul'un en küçük yalısı' olarak biliniyor.

ekran-goruntusu-2024-01-24-122757.jpg

156 metrekare büyüklüğündeki bu özel mülk, 3 tam kat ve 1 çatı katından oluşuyor. 39 metre taban oturumuyla dikkat çeken yalı, özel rıhtımı ve 6 metrekarelik terasıyla da göz alıcı bir güzelliğe sahip.

2018 yılında 2.5 milyon dolar karşılığında satın alınan ve yaklaşık 15 milyon Türk Lirasına denk gelen bu değerli mülk, şimdi 48 milyon TL, yani yaklaşık 1 milyon 587 bin dolar fiyat etiketiyle yeni sahiplerini bekliyor. Yalı, son 5 yıldır kullanılmamış olsa da, tarihi ve kültürel değeriyle alıcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

ekran-goruntusu-2024-01-24-122807.jpg

Emlak Danışmanı Selim Onan, yalının ticari bir yatırım olarak büyük potansiyel taşıdığını ve özellikle tabelası ve reklam değerinin yüksek olduğunu vurguluyor. Caddeye cephesi ve Beykoz İskelesi'ne bakan boş duvarıyla dikkat çeken yalı, hem tarihi dokusu hem de konumuyla alıcılarına eşsiz bir fırsat sunuyor."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.