500 ve 1000 TL'lik Yeni Banknotlar Yolda! Atatürk ve Anıtkabir Resmi Konulmasın Deyince Ortalık Yangın Yeri Oldu!

500 ve 1000 TL'lik Yeni Banknotlar Yolda! Atatürk ve Anıtkabir Resmi Konulmasın Deyince Ortalık Yangın Yeri Oldu!
Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Fatih Karahan'ın sunumu sonrası, 500 ve 1000 TL'lik yeni banknotlar gündeme geldi. Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, yeni banknotlarda Atatürk ve Anıtkabir'in imgesinin kullanılmaması çağrısında bulundu.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın enflasyon raporunu açıklaması ve 2024 yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 36 olarak belirtmesinin ardından, Türkiye ekonomi gündeminde yeni banknot iddiaları tekrar masaya yatırıldı. Özellikle 500 ve 1000 TL'lik banknotlar konusunda yapılan spekülasyonlar, tartışmalara neden oldu.

ekran-goruntusu-2024-02-09-141359.jpg

Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, Sözcü TV'deki bir canlı yayında konuya ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Şen, yüksek enflasyon ve döviz kurlarındaki artış ışığında, "500 TL ve 1000 TL'lik banknotlara hazır olun" ifadelerini kullanarak, yakın zamanda büyük değerli banknotların tedavüle girebileceğini öne sürdü. Ancak Şen, yeni banknotlarla ilgili olarak Atatürk ve Anıtkabir'in fotoğraflarının ve resimlerinin kullanılmaması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda net bir çizgi çekti.

Merkez Bankası'nın yeni politikaları ve döviz kuru müdahaleleri de Şen tarafından eleştirildi. Dolar kurunun sabit tutulmaya çalışılmasının seçim süreciyle bağlantılı olduğunu iddia eden Şen, "Seçim için yapılan bu müdahalelerin sonucunun kötü olacağını" söyledi ve kredi kartı faizlerinin seçimden sonra artacağı öngörüsünde bulundu.

ekran-goruntusu-2024-02-09-141417.jpg​​​​​​​

Bu tartışmalar, Türkiye'deki ekonomik durumun yanı sıra, yeni banknotların tasarımı ve üzerinde yer alacak simgeler konusunda da geniş bir spektrumda görüş ayrılıklarını ortaya koydu. Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş ve TGRT Haber sunucusu Cem Küçük gibi isimler de dahil olmak üzere, birçok ekonomi ve medya temsilcisi, yeni banknot basımının kaçınılmaz olduğunu ve bunun için hazırlıklara şimdiden başlanması gerektiğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum