Pursaklar’ın Dedelerinden Mukabele Sünnetine Yoğun İlgi

Pursaklar’ın Dedelerinden Mukabele Sünnetine Yoğun İlgi
Pursaklar Belediyesi bünyesinde hizmet veren Dede-Torun Evlerinde, Ramazan ayı boyunca devam edecek olan mukabele heyecanı yaşanıyor.

Ramazan ayı ile başlayan mukabele sünnetini ihya etmek isteyen dedeler, bu ayın feyz ve bereketinden en güzel şekilde istifade etmek için Dede-Torun Evlerinde bir araya geliyor.

5 ayrı mahalledeki Dede-Torun Evlerinde büyüklere; doktor hizmeti, spor, tasavvufi dinletisi, türkü dinletisi, el sanatları, sohbet ve kültür gezileri düzenleyerek gönüllere giren Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Saray Dede-Torun Evi’nde gerçekleştirilen mukabele programında büyükleri yalnız bırakmayarak, dedelerle birlikte hoca tarafından yüksek sesle okunan hatimi takip etti.

‘‘Pursaklar’da Ramazan, çeşitli dini programlarla, geceleri teravihle, gündüzleri ise oruçla, Kur’an-ı Kerim ve zikirle geçiyor’’

Ramazan-ı Şerif'i manevi havası içinde geçirmek için ilçede çeşitli etkinlikler ve programlar düzenlediklerini ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Pursaklar’da Ramazan, çeşitli dini programlarla, geceleri teravihle, gündüzleri ise oruçla, Kur’an-ı Kerim ve zikirle geçiyor. Bizlerde Saray Dede Torun Lokalimizde her gün devam eden mukabeleye katıldık. Ramazan ayında manevi bir atmosfer ortamında Dede-Torun Evimizde hocamız, Kur'an-ı Kerim okurken, büyüklerimizde takip edip, dinliyor. Allah okunan mukabelelerimizi kabul eylesin’’ dedi.

11 ayın sultanı Ramazan ayı boyunca Pursaklar Belediyesi, dedelerin Kur’an-ı Kerim okuyarak, bu özel zamanları en iyi şekilde değerlendirebilmeleri, Ramazan’ın birlik, beraberlik ve huzur içerisinde, yaşanması ve yaşatılması amacıyla düzenlediği Mukabele Programları, Saray Dede Torun Evi’nde büyükler tarafından büyük ilgi ile karşılanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.