İkinci El Araç Alacaklara Kötü Habr! Yüzde 30'luk Düşüş Sonrası Fiyatlar Artıyor!

İkinci El Araç Alacaklara Kötü Habr! Yüzde 30'luk Düşüş Sonrası Fiyatlar Artıyor!
İkinci el araç piyasasında yaşanan yüzde 30'luk düşüşün ardından fiyatlar yeniden yükselişe geçiyor. Enflasyon ve kurdaki değişimlerle birlikte ikinci el araçların değeri artarken, alıcılar için yeni bir dönem başlıyor.

Geçtiğimiz yılın haziran ayından bu yana ikinci el araç piyasasında yaşanan yüzde 25'lik düşüş, özellikle şubat ayında enflasyon ve kur hareketliliği ile birlikte fiyatların tersine dönüşe geçtiği yorumlarına neden oldu.

Otomotiv veri şirketi Cardata’nın CEO’su Hüsamettin Yalçın, Haziran 2023'ten Ocak 2024’e kadar olan dönemde ikinci el araç fiyatlarında ortalama yüzde 25'lik bir düşüş yaşandığını belirtirken, bazı modellerde ise bu düşüşün yüzde 30'lara kadar ulaştığını açıkladı. Yalçın, bu süreci piyasadaki spekülatif balonun sönmesi ve fiyatların normale dönmesi olarak yorumladı. Ayrıca, ilan sayılarında yaşanan yüzde 54'lük artışın, araç arzının önemli ölçüde arttığını ve alıcıların daha geniş bir seçenek yelpazesine sahip olduğunu gösterdiğini vurguladı.

VavaCars Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli ise fiyat düşüşünün Ağustos 2023'ten itibaren yaşandığını belirterek, enflasyon ve kurdaki değişimlerin etkisiyle ikinci el araç fiyatlarında artış yaşandığını ifade etti. Gözelekli, geçen yıl ağustos ayından kasım ayına kadar düşüş gösteren ikinci el araç fiyatlarının, 2024 yılı şubat ayına kadarki süreçte yükseliş grafiği çizdiğini ve Şubat 2024’te yüzde 3’lük bir artış gösterdiğini belirtti. Bu durumun, ikinci el araçların değerinin yükselme trendine girdiğini gösterdiğini aktardı.

Araç almayı planlayanlar için bu gelişmeler, dikkate alınması gereken önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.