Pursaklar’da 5 Hanım Evi 7177 Başarı Öyküsü

Pursaklar’da 5 Hanım Evi 7177 Başarı Öyküsü
Pursaklar Belediyesi tarafından ilçede bulunan 5 Hanım Evi’nde düzenlenen kurslar sayesinde 7177 kadın evlerinden çıkarak hem meslek öğrenip, hem de yeni hobiler kazanıp sosyalleşme fırsatı buldu.

Pursaklar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'ne bağlı 5 farklı mahallede bulunan Hanım Evlerinde açılan 76 branşta 307 farklı kursta eğitim gören 7177 kursiyer, haftanın 5 günü aldıkları eğitimlerle yeni meslek edinme ve yeni hobiler edinme fırsatı buldu. Ayrıca, bu kurslara katılan ve başarılı olan kadınlar, aldıkları eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alarak iş hayatına daha kolay atılma fırsatı buldu.

‘‘İlçemizin dört bir yanına yeni Hanım Evleri kazandırdık’’

Kadınların sosyal yaşama aktif olarak katılmalarının kendileri son derece önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘İlçemizin dört bir yanına yeni Hanım Evleri kazandırdık. Kursiyerlerimiz burada, hem yeni arkadaşlıklar ediniyor, hem de aile bütçesine katkı da bulunacak meslekler öğreniyorlar. Hanım Evlerimiz sosyal ve kültürel dönüşümün önemli mihenk taşlarından birini oluşturuyor. Onlar için güzel bir aktivite alanı oluyor. Kadınların kurslarda başarılı işler ortaya koymaları da bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Hanım Evlerimizdeki kurslarımıza katılan ve bundan sonra da katılacak olan hanım kardeşlerimize başarılar diliyorum’’ dedi.

Pursaklar Belediyesi tarafından hizmet veren Hanım Evlerindeki kurslara katılan kadınlar, sosyalleşme imkânı bulurken, bilgisayar kullanımı, hızlı klavye, sekreterlik, bilgisayarlı muhasebe, işaret dili, çocuk gelişimi, İngilizce, Arapça, Osmanlıca, güzel konuşma ve diksiyon kursları, takı tasarımı, kazaziye, iğne oyası, kurdele nakışı, mefruşat, dikiş, cilt bakımı, makyaj, aşçılık, pastacılık, yağlı boya resim, üç boyutlu perspektif resim, tezhip vb. 76 branşta yüzlerce farklı mesleki ve hobi kurslarında yeteneklerini keşfetmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.