iPhone Telefonları Kimse Elinden Bırakmayacak... PlayStation Oyunları Geliyor... Heyecandan Uyuyamayacaksınız!

iPhone Telefonları Kimse Elinden Bırakmayacak... PlayStation Oyunları Geliyor... Heyecandan Uyuyamayacaksınız!
Eski PlayStation oyunlarını iPhone ve iPad cihazlarında oynatma imkanı sunacak olan "Provenance" emülatörü, Apple'ın oyun emülatörlerine yeşil ışık yakmasıyla yakında App Store’da kullanıma sunulacak. Klasik oyun severlerheyecanlandı!

Apple, retro oyunların yeniden keşfedilmesine olanak tanıyan emülatörlerin App Store’da yayınlanmasına izin verdiğinden bu yana, bu tür uygulamalar hızla popülerlik kazanıyor. Şimdi de PlayStation oyunlarını iOS cihazlarda oynatma vaadi ile "Provenance" emülatörü geliyor. Bu uygulama, NES, SNES, Game Boy, Nintendo 64 ve DS gibi Nintendo klasiklerinin yanı sıra Atari, Sega ve nihayetinde PlayStation oyunlarını da destekleyecek.

Provenance, Delta gibi mevcut emülatörlerle benzer işlevsellik sunuyor, ancak ilk kez PlayStation oyunlarını doğrudan iOS platformunda çalıştırma özelliği ile öne çıkıyor. Emülatörün proje lideri Joseph Mattiello, uygulamanın yakında App Store'da yer alacağını doğruladı. Ancak, Mattiello ekibin Apple'ın katı App Store kurallarını dikkatlice incelediğini ve emülatörü mağazaya sunmadan önce tüm yönergeleri titizlikle "araştırdıklarını" belirtti.

iOS kullanıcıları için bu, eski favori oyunlarını yeni nesil teknolojiyle deneyimleme fırsatı anlamına geliyor. PlayStation oyunlarının iPhone ve iPad’lere taşınması, oyun severler arasında büyük bir heyecan yaratırken, Apple'ın emülatörler konusundaki liberal yaklaşımı da dikkat çekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.