Asgari Ücrete Ara Zam Tartışmaları Herkesi Heyecanlandırdı! Baka Işıkhan 'Zam Yok' Demişti Ancak...

Asgari Ücrete Ara Zam Tartışmaları Herkesi Heyecanlandırdı! Baka Işıkhan 'Zam Yok' Demişti Ancak...
Yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri nedeniyle çalışanların, emeklilerin ve memurların gözleri Temmuz ayında yapılacak zam dönemine çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, iddiaları reddetti ancak işte detaylar ....

Sözcü TV sunucusu Can Coşkun, asgari ücrete ara zam konusunda kulislerde konuşulanları canlı yayında aktardı. Coşkun, "Birçok gazetede asgari ücrete düzenleme iddiası gördük. Asgari ücrete 3-4 bin lira düzenleme yapılacağı iddiası var" dedi. Bu iddialar, Bakan Işıkhan’ın "ara zam yok" açıklamasına rağmen gündemde kalmaya devam ediyor.

Ekonomistlerin Görüşleri

Ekonomist Erdal Özel, asgari ücrete düzenleme ihtimalini düşük gördüğünü belirtti. Özel, "17 bin 2 TL’den 20 bine çıkma ihtimali var ama ben bunu zayıf görüyorum" dedi. Ayrıca, asgari ücretin genel anlamda yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayan Özel, yoksulluk sınırının 17 bin TL seviyesinde olduğunu belirtti.

Özel, kanunların kökten değiştirilmesi gerektiğini savunarak, "Asgari ücrete yeni bir düzenlemeden ziyade kanunların kökten değişmesinden yanayım. En azından devreye kıdem konusu girsin. Kıdemli insanlar asgari ücretle çalıştırılmasınlar artık" dedi. Özel, her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini ifade etti.

Beklentiler ve Gerçekler

Asgari ücrete yapılacak olası bir ara zam, yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri karşısında çalışanların alım gücünü koruma çabalarının bir parçası olarak görülüyor. Ancak, yetkililerden gelen açıklamalar ve ekonomistlerin yorumları, bu konuda farklı görüşlerin ve belirsizliklerin sürdüğünü gösteriyor. Asgari ücretin 3-4 bin TL artacağı yönündeki iddialar, kesin bir karara varılıncaya kadar tartışılmaya devam edecek gibi görünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.