Enflasyona Karşı Hangi Yatırım Daha İyi Açıklandı! İşte Borsa, Altın ve Dolar Analizi...

Enflasyona Karşı Hangi Yatırım Daha İyi Açıklandı! İşte Borsa, Altın ve Dolar Analizi...
Yurt içi piyasalarda borsa, altın ve dolar/TL’deki son gelişmeler ve fiyatlamalar, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Geçen hafta rekor kıran borsa karışık bir seyir izlerken, altın fiyatları yükselişe geçti.

Yurt içi piyasalar, son haftalarda dolar/TL, altın ve borsadaki hareketlilikle gündemdeki yerini koruyor. Borsa, geçen hafta tarihi bir rekor kırmasının ardından bu hafta karışık bir seyir izledi. Altın fiyatları, son haftalarda yaşanan düşüşün ardından toparlanma sinyalleri verirken, dolar/TL ise 24 Nisan'dan bu yana düşüş eğiliminde. Piyasalarda yaşanan bu dinamikler, yatırımcılar için farklı fırsatlar sunuyor.

BLG Finansal Danışmanlık'tan Belgin Maviş'e göre, borsa endeksi 10 bin 300 puan seviyesini test ettikten sonra yükselişin devam etme potansiyeli bulunuyor, ancak kar realizasyonları yaşanabilir. "Borsanın yükselişi için öncelikli olarak not artışı, Türkiye'nin gri listeden çıkma beklentisi ve CDS primlerindeki düşüşler gibi faktörler etkili oldu," diyen Maviş, yabancı yatırımcıların da hisse senedi piyasalarına ilgisinin arttığını belirtti.

Dolar/TL'de ise, Merkez Bankası'nın piyasaya likidite sağlamak amacıyla yaptığı TL depo ihaleleri ve rezerv güçlendirme çabaları, kurdaki düşüşü destekliyor. Maviş, "Dolar/TL'de önemli bir destek noktası olan 31.70 seviyesinin altına sarkmalar, doların daha da zayıflamasına yol açabilir," şeklinde konuştu.

Altın fiyatları ise ABD'deki makroekonomik veriler ve Federal Reserve'in faiz politikalarındaki belirsizliklerden etkilenmekte. Gram altın için 2550 TL seviyesi ilk direnç noktası olarak öne çıkarken, bu seviyenin aşılması durumunda 2750 ila 2800 TL seviyeleri hedeflenebilir.

Enflasyona karşı hangi yatırım aracının daha iyi getiri sağlayacağına dair Maviş, "Portföylerde yüzde 25 oranında hisse senedi, yüzde 25 altın ve geri kalan kısmın döviz ile enflasyona bağlı tahvillerde değerlendirilmesi, dengeli bir getiri sağlayabilir," dedi. Yatırımcılar için borsa ve altın, enflasyona karşı korunaklı seçenekler arasında yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.