Ankara'da Ganyan bayileri bir bir kapanıyor! Oda Başkanı Açıkladı...

Ankara'da Ganyan bayileri bir bir kapanıyor! Oda Başkanı Açıkladı...
Hüseyin Poyraz Artan maliyetler nedeniyle ganyan bayilerinin düşük kar marjıyla ayakta duramadığını ve bu yüzden kapanan işletmelerin sayısının hızla arttığını belirtti. Esnafın mali sıkıntıları giderek büyüyor.

Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Poyraz, artan maliyetler karşısında oda üyesi ganyan bayilerinin mevcut düşük kar marjıyla artık ayakta duramadıklarını, bu nedenle kapatan esnaf sayısının artarak devam ettiğini söyledi.

Oda Başkanı Poyraz, Ankara'da 200 olan oda üyesi ganyan bayi sayısının son dönemde kapananlarla birlikte 150 civarına düştüğünü belirterek, "Kazanamayan ve zarar eden ganyan bayilerimiz bir bir kapanıyor. Türkiye genelinde de durum aynı, üç bin civarındayken sayı, 2350'lere düşmüş durumda. Bayram tatilleri dahil her gün yarış var ve sabah 10'dan gece 10'a kadar yaklaşık günde 12 saat haftanın 7 günü çalışan ganyan bayilerimiz haklarını alamıyorlar. Giderler aldı başını gitti. Yüzde 5'lik kar marjı ile dükkan kirası, personel gideri, elektrik, yakıt, vergiler ve Bağ-Kur-SGK gibi temel giderler bile karşılanamıyor. Tüm bu giderleri karşılayabilmemiz için kar marjımız en az yüzde 7 olmalı. Prim artışı için verilen sözler oldu ama bugüne kadar yerine getirilemedi. Taleplerimizin karşılanmaması durumunda ganyan bayisi kalmayacak." dedi.

Poyraz, "Ganyan bayilerimiz, at yarışı ve yetiştiriciliği anlamında içerisinde birçok paydaşın yer aldığı, her geçen gün artan gelirleriyle ülkemiz için çok büyük bir değer taşıyan Türkiye Jokey Kulübü'nün en önemli hizmet birimleridir. Başta primlerimizin yüzde 7 olması, sanal bayiliğin yalnızca odalarımız üyesi ganyan bayilerimiz üzerinden yapılması ve kazançlı bilet ödemelerinin 7 bin TL'den, 20 bin TL'ye çıkarılması hususunda Türkiye Jokey Kulübü ve ilgili kurum ve kuruluşlara üst kuruluşumuz Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) aracılığı ile başvurularımızı yaptık. Şartlarımızın iyileştirilmesi noktasında sonuç alacağımızı umuyoruz inşallah." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.