İslam Memiş'ten Gram Altın İçin 'Sürpriz' Uyarısı Geldi! İşte Detaylar...

İslam Memiş'ten Gram Altın İçin 'Sürpriz' Uyarısı Geldi! İşte Detaylar...
Finans analisti İslam Memiş, piyasalarda sürdürülen durgunluğun ardından gram altınla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Memiş, yatırımcılara dikkatli olmaları konusunda 'sürpriz' bir uyarıda bulundu.

Memiş, "Piyasalar oldukça sıkıcı. Borsada, döviz kurlarında, altın ve gümüş fiyatlarında bir kırılım gözlemlemiyoruz. Yatırımcılar gelecek yönlere dair merak içindeler. Özellikle mayıs ve haziran aylarını manipülatif hareketlerin yoğunlaşabileceği bir dönem olarak öngördüm," dedi. Analist, piyasanın bu dönemde daha çok dinlenme modunda olacağını ve merkez bankalarının süreci kontrol altında tutacağını vurguladı.

Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'nın (Fed) temmuz ayında faiz indirimine gidip gidemeyeceği konusunda da belirsizliklerin sürdüğünü belirten Memiş, piyasanın bu tür kararlara yönelik bir 'hikaye' arayışı içinde olduğunu ifade etti.

Gram altın fiyatlarına değinen Memiş, "Gram altın şu anda 2440-2460 lira aralığında. Ancak, piyasaların dalgalı seyretmesi bekleniyor. Mayıs ve haziran aylarında 2400-2500 lira aralığını takip edeceğiz," şeklinde konuştu.

Memiş, yatırımcılara, ekonomi yönetimi ve döviz kurları gibi iç piyasa dinamiklerine odaklanmalarını önerirken, yıllık öngörülerinde bir değişiklik olmadığını, dövizde ve emtia fiyatlarında yükseliş beklentisinin devam ettiğini belirtti.

Son olarak, İslam Memiş, "Altın ve gümüşünüzü satıp ev almalı mısınız?" sorusuna ise net bir yanıt vermekten kaçındı ve yatırımcılara piyasaları dikkatle izlemeleri gerektiğini hatırlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.