Aldığınız Meyveler Renksiz ve Tatsız Çıkarsa Üzülmeyin! 20 Bin Lira Tazminat İmkanı Kazanabilirsiniz!

Aldığınız Meyveler Renksiz ve Tatsız Çıkarsa Üzülmeyin! 20 Bin Lira Tazminat İmkanı Kazanabilirsiniz!
Antalya Tüketiciler Birliği Şube Başkanı Neşet Gündüz, görünüşüne aldanılan olgunlaşmamış karpuz ve kavun gibi meyvelerin tüketici hakları kapsamında değerlendirilerek, maddi ve manevi tazminat kazanma fırsatı sunduğunu açıkladı.

Antalya'da yaz meyveleri tezgahlardaki yerini alırken, tüketicilerin olgunlaşmamış meyvelerle ilgili şikayetleri artıyor. Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, özellikle karpuz ve kavun gibi yaz meyvelerinin tezgahlarda taze ve olgun görünümüne rağmen, evde kesildiklerinde renksiz ve tatsız olduklarının fark edilmesi üzerine tüketici şikayetlerinde ciddi bir yükseliş olduğunu belirtti.

Gündüz, bu durumların tüketicileri mağdur ettiğini ve alınan ürünlerin "ayıplı mal" statüsünde değerlendirilebileceğini ifade etti. Tüketicilere seslenen Gündüz, olgunlaşmamış meyvelerin fotoğraflarını çekerek, satıcıya bu durumu bildirmeleri gerektiğini vurguladı. Satıcılar tarafından problem çözülmezse, tüketicilerin zabıta eşliğinde tutanak düzenleyerek, tüketici hakem heyetine ve sonrasında icra mahkemesine başvurabileceklerini açıkladı.

Gündüz, tüketicilerin bu süreçten sonra 20 bin lira civarında maddi ve manevi tazminat kazanabileceklerini belirterek, alışveriş fişi, tezgah fotoğrafları ve olgunlaşmamış ürünlerin fotoğraflarının mahkemede delil olarak kullanılabileceğini sözlerine ekledi. Tüketicilerin haklarını koruma konusunda bilinçli olmalarının önemini vurgulayan Gündüz, bu tür durumların önlenmesi için daha sıkı denetimler yapılması gerektiğini dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.