Pursaklar Belediyesi Dağıttı! Ata Tohumu Sebze Fidesine Yoğun İlgi...

Pursaklar Belediyesi Dağıttı! Ata Tohumu Sebze Fidesine Yoğun İlgi...
Pursaklar Belediyesi, ilçe halkını yerli tohuma teşvik etmek amacıyla Endemik Vadi’de 3.Geleneksel Ata Tohumu Sebze Fidesi Dağıtımı yaptı.

Yerli tohumların, üretimi ve tüketimine destek olmak amacıyla Pursaklar Belediyesi tarafından vatandaşları ata tohumlarına teşvik etmek amacıyla Endemik Vadi’de 3.Geleneksel Ata Tohumu Sebze Fidesi dağıtımı gerçekleştirildi.

Sebze fidesi dağıtımına büyük ilgi gösteren vatandaşlarla tek tek selamlaşan Başkan Ertuğrul Çetin, domates, biber ve salatalık fidelerini ilçe halkına dağıttı.

Pursaklar’da 3.Geleneksel Ata Tohumu Sebze Fidesi Dağıtımı

“Genetiği değiştirilmemiş ve doğallığını yitirmemiş tohumlarımızı çoğaltarak, gelecek nesillerimize ulaştırmak için ata tohumlarımızdan ürettiğimiz sebze fidelerimizi hemsehrilerimizle buluşturuyoruz.”

3.Geleneksel Sebze Fidesi dağıtımını yoğun bir katılımla gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; " Genetiği değiştirilmemiş ve doğallığını yitirmemiş tohumlarımızı çoğaltarak, gelecek nesillerimize ulaştırmak için ata tohumlarımızdan ürettiğimiz sebze fidelerimizi hemsehrilerimizle buluşturuyoruz.

Ata tohumlarımızdan elde ettiğimiz sebze fidelerini hemşehrilerimize de dağıtarak, ithal tohumlar yerine yerli tohumların yaygınlaşmasına katkıda bulunuyoruz. Pursaklar halkının da ata tohumlarına gösterdiği büyük ilgi bizler için mutluluk verici. Ata tohumlarını toprakla buluşturacak olan vatandaşlarımızın hanelerine, bolluk ve bereket temenni ediyorum" dedi.

Pursaklar Belediyesi’nin hizmetinden büyük memnuniyet duyduklarını belirten vatandaşlar, yerli üretime destek veren ve üretime katkı sunduğu için Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'e teşekkürlerini ilettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.