AFAD Ve Meteoroloji Uyardı! Kuvvetli Yağış ve Sel Geliyor! 15 İl İçin Sarı Kodlu Alarm!

AFAD Ve  Meteoroloji Uyardı! Kuvvetli Yağış ve Sel Geliyor! 15 İl İçin Sarı Kodlu Alarm!
Meteoroloji ve AFAD’dan peş peşe gelen uyarılara göre, 23 Mayıs Perşembe günü kuvvetli sağanak yağışlar ve ani sel riski bekleniyor. Özellikle İç Anadolu ve Batı Karadeniz bölgelerinde yaşayan vatandaşlar, olası taşkınlara karşı dikkatli olmalı.

23 Mayıs Perşembe günü için Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD, peş peşe uyarılarda bulundu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken, birçok bölgede sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor.

Meteoroloji, aralarında Ankara, Kocaeli ve Zonguldak’ın da bulunduğu 15 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Yağışların, özellikle İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Zonguldak, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AFAD ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kısa süreli yoğun yağışlar ani sellere, uzun süreli yağışlar ise akarsuların taşmasına neden olabilir. Bölgenizin sel riskini öğrenin ve önlemler alın” ifadelerini kullandı.

Ankara İçin Özel Uyarı

Hava Forum sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise başkent Ankara için ani sel ve su baskını tehlikesine dikkat çekildi. Yapılan paylaşımda, “Başkent Ankara için bugün sıkıntılı bir gün... Saat 17:00'den sonra meteorolojik sert aksiyonlar bekliyoruz. Ani sağanak, su baskınları, dolu ve toz fırtınası gibi olaylar patlak verebilir.” denildi.

Önlemler ve Tavsiyeler

Vatandaşların, özellikle sel riski taşıyan bölgelerde, dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Sel durumunda, sel yatakları ve çukur bölgelerden uzak durulması, sel sularının içine girilmemesi ve elektrik kaynaklarından uzak durulması önerildi.

Hava Durumu Detayları

Marmara, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun güney ve batısı sağanak yağışlı geçecek. Hava sıcaklıkları ise iç kesimlerde mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredecek. Batı kesimlerde toz taşınımı bekleniyor ve rüzgarın İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güneybatısında kuvvetli esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağışlar ve sel riskine karşı vatandaşların gerekli tedbirleri alması ve resmi uyarıları takip etmesi önemle tavsiye ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.