Emeklilere Bayram Müjdesi: İkramiye ve Maaşlar Erken Yatırılacak!

Emeklilere Bayram Müjdesi: İkramiye ve Maaşlar Erken Yatırılacak!
Haziran ayı, milyonlarca emekli için çifte ödeme anlamına geliyor. Kurban Bayramı ikramiyelerini alacak olan emekliler, bayramın maaş günlerine denk gelmesi sebebiyle erken aylık ödemesi müjdesiyle sevinecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ikramiyelerin bayram öncesinde ödeneceğini ve bununla ilgili takvimin yakında açıklanacağını duyurdu.

İkramiye Miktarı Artırıldı

Bu yıl yüzde 50 zamla 2 bin TL’den 3 bin TL’ye çıkarılan bayram ikramiyesi, ilk olarak Ramazan Bayramı'nda ödenmişti. Yılın ikinci ikramiyesi ise Kurban Bayramı öncesinde, 10-14 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılacak. İkramiyeden, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan aylık alan tüm hak sahipleri faydalanabilecek.

Erken Maaş Ödemesi Bekleniyor

Haziran ayı maaş ödeme günleri bayrama denk geldiği için, hükümetten emeklilere bayram öncesi maaş ödenmesi müjdesi bekleniyor. Böylece emekliler, 10-14 Haziran haftasında hem ikramiyelerini hem de aylıklarını birlikte alabilecekler. En düşük emekli maaşı alanlar için hesaplara yatacak toplam tutar en az 13 bin TL olacak.

Başvuran Herkes İkramiye Alacak

31 Mayıs akşamına kadar emeklilik dilekçesi veren sigortalılar da Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanabilecek. Aylık bağlanma işlemleri tamamlanmasa bile, ikramiye hakkı kazanılacak ve işlemler tamamlandığında toplu ödeme ile birlikte hak edilen ikramiye de hesaba yatırılacak.

Dul ve Yetim Maaşı Alanlar da Yararlanacak

Ölüm maaşı alan dul ve yetimler ile iş göremezlik ödeneği alanlar, hisse oranlarına göre ikramiyeden faydalanabilecek. Aylık oranı yüzde 75 olanlar 2 bin 250 TL, yüzde 50 olanlar 1.500 TL, yüzde 25 olanlar ise 750 TL bayram ikramiyesi alacak. İki aylık birden alanlar için ise en yüksek ödemeye izin veren dosya baz alınarak ikramiye yatırılacak.

Haziran ayında emeklilerin yüzü gülecek, bayram öncesi hem ikramiye hem de maaş ödemeleriyle rahat bir nefes alacaklar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.