Ankara Haber: İstanbul’un Fethi’nin 571. Yıl Dönümü Mamak’ta Kutlandı!

Ankara Haber: İstanbul’un Fethi’nin 571. Yıl Dönümü Mamak’ta Kutlandı!
İstanbul’un Fethi’nin 571. Yıldönümü, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği programla kutlandı. İşte detaylar..

İstanbul’un Fethi’nin 571. Yıldönümü, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği programla kutlandı. Mamak Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kutlama programına, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Fetih Tiyatrosu gönülleri fethetti

Kutlama programı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Yunus Büyükkuşoğlu Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Nurcan Göçer yaptı. Yunus Büyükkuşoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan, Fatih Sultan Mehmet’in canlandırıldığı ve İstanbul’un Fethi’ni anlatan Fetih Tiyatrosu büyük alkış aldı. Fatih Sultan Mehmet’in adaleti, devlet anlayışı ve insan sevgisinin vurgulandığı, sahnesinden dekoruna, ışığından kostümüne her detayın düşünüldüğü gösteri, ayakta alkışlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.