Belediye Otobüslerinde Yeni Dönem Başlıyor! Artık bu kartla bineceksiniz! Ankara ve 80 İlde Geçerli Olacak...

Belediye Otobüslerinde Yeni Dönem Başlıyor! Artık bu kartla bineceksiniz!  Ankara ve 80 İlde Geçerli Olacak...
Toplu ulaşım sistemlerinde büyük bir dönüşüm: Türkiye Kart, 81 ilde toplu taşıma hizmetlerini tek kartta birleştiriyor! PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, 2024 yılının sonuna kadar yüzde 50 kullanım oranı hedeflenen bu projeyi duyurdu.

Kent içi ulaşım kartları artık tarih oluyor! Türkiye'nin dört bir yanındaki toplu taşıma kullanıcıları için dev bir yenilik geliyor: Türkiye Kart. PTT Genel Müdürü Hakan Gülten'in PTT Pul Müzesi'nde yaptığı açıklamaya göre, 2024 yılının sonuna kadar ülke genelindeki kişilerin yüzde 50'sine ulaşması hedeflenen Türkiye Kart, gelecek yıl itibarıyla 81 ilde hayata geçirilecek.

Bu yenilikçi sistem, şehir içi ve şehirlerarası ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak. Türkiye Kart, mevcut bölgesel ulaşım kartlarının yerini alarak, vatandaşların tek bir kartla tüm şehirlerde toplu taşıma hizmetlerinden faydalanmalarına olanak tanıyacak. Entegrasyon süreci bu yıl içinde başlayacak ve kredi kartı özellikleri de içerecek olan Türkiye Kart, aynı zamanda karekod ve mobil ödeme sistemleriyle uyumlu çalışacak.

Bu dev hamle, belediyelerle yapılan iş birliği sayesinde gerçekleşiyor. PTT Genel Müdürü Gülten, projenin tüm dünyada benzersiz olduğunu vurgulayarak, uygulamanın yaygınlaşmasının ardından mevcut kartların yerini tamamen alacağını ifade etti. Türkiye Kart, böylece hem yerel hem de ulusal ölçekte toplu taşıma sistemlerini daha verimli ve kullanıcı dostu hale getirmeyi amaçlıyor. Toplu taşıma kullanıcıları, yeni dönemle birlikte daha entegre ve kolay bir ulaşım deneyimi yaşayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.